sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Muutama päivä sitten tuli aivan mahtava uutinen, kun ydinvoimalahankkeen toteutuminen Pyhäjoelle on nyt entistä epätodennäköisempää. Upea juttu, nyt on todella Suomessa ja myös Turussa sitouduttava uusiutuvan energian vahvistamiseen ja investointeja siihen on lisättävä myös kuntatasolla; valtiohan on syöttötariffimallin kautta jo pitempään tukenut investointeja uusiutuvaan energiaan (ks. postaukseni 11.10.) Vaikkapa uusiutuvalla energialla toimiva pikaratikka voisi olla todellinen osoitus Turun sitoutumisesta hallituksenkin vahvistamiin tukitoimiin.
 
Siteeraan tässä Greenpeacen lehdistötiedotetta. Järjestön mielestä Suomessa on nyt hyväksyttävä, että
 
"ydinvoiman aika on ohi, ja investointeja energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan on nopeasti lisättävä. E.ON luopuu toiminnasta Suomessa ja samalla osuudestaan Pyhäjoen ydinvoimahankkeessa. Hanketta toteuttamaan perustettu Fennovoima on nyt menettänyt suurimman osakkaansa ja tähän mennessä noin 40 prosenttia omistajistaan. "
 
Kohtapuoliin lähden vaalivalvojaisiin. Ensimmäiset vaalit ovat kohta takana, lujaa on töitä tehty. Tulen kyllä jatkamaan bloggaamista myöskin vaalien jälkeen, tämä on ollut yllättävänkin mukavaa. Blogin nimi täytynee kuitenkin muuttaa :)
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: