maanantai 22. lokakuuta 2012

Maanantaina alkoi reilun kaupan viikko. Loistavaa!! Toivoisin, että reilutkin tuotteet otettaisiin osaksi arkea Turun kaupungin hankinnoissa; niin ettei erillisiä viikkoja tarvittaisi.

Kansan Uutiset-verkkolehti kertoo:

"Reilun kaupan viikko alkoi maanantaina. Sen aluksi edistämisyhdistys kertoi haluavansa viisinkertaistaa reiluun kauppaan sitoutuvien kaupunkien ja -kuntien määrän Suomessa vuoteen 2016 mennessä. Kunnat saavat eettisten valintojen edistämisestä arvonimen Reilun kaupan kaupunki.
Arvonimi on myönnetty Espoolle, Joensuulle, Lohjalle, Porille, Riihimäelle, Tampereelle ja Utajärvelle.

Edistämisyhdistys haastaa kuntavaaleissa valituksi tulevat ehdokkaat toimimaan konkreettisesti eettisten julkisten hankintojen edistämiseksi. Yhdistys muistuttaa, että julkiset hankinnat vastaavat Suomessa 17:ää prosenttia bruttokansantuotteesta."

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2901039/reilun-kaupan-viikko-alkoi

Eräs vaaliteemani on alusta asti ollut reilujen tuotteiden edistäminen Turun hankinnoissa. Teen työtä valtuustossa sen eteen, että Turkukin liittyisi reilujen kaupunkien joukkoon, eikä ainoastaan arvonimellisesti vaan niin, että turkulaiset voisivat arjessa aidosti valinnoillaan tukea kehittyvien maiden pienviljelijöitä.

Ei kommentteja: