sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Turku nosti joukkoliikenteensä hintoja vuodenvaihteessa. Tai siis tarkisti, kuten virallinen termi kuuluu. Niin, kaiketi hintojen jatkuvalle nousulle saadaan ihmisten hyväksyntä paremmin käyttämällä harhaanjohtavia termejä.

Itse haluan puhua korotuksesta. Sitä perustellaan mm. polttoaineiden hinnan- sekä yleisten elinkustannusten nousulla. Niinpä tietysti. Tulee vaan mieleen, ettemme olisi tässä tilanteessa, jos olisimme jo kehittäneet joukkoliikenteeseen ympäristöystävällisen ja kestävän kehityksen mukaisen tekniikan. Siten meidän ei tarvitsisi olla riippuvaisia öljypohjaisen polttoaineen saatavuusongelmista.

Tämä suuntaus on täysin väärä; meidän tulee päinvastoin laskea joukkoliikenteen hintoja ja todellakin panostaa ympäristöystävällisten ratkaisujen kehittämiseen. Minusta valtion pitää tukea kuntia tässä.

****

Jenkeistä kuuluu varsin hyviä uutisia; joulukuinen ampumistragedia on saanut Obaman hallinnon suunnittelemaan amerikkalaisittain hyvin tiukkoja aserajoituksia

http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltain_hallinto_suunnittelee_tiukkoja_aserajoituksia/6439318?ref=leiki-es

Kaavailut ovat ymmärrettävästi saaneet National Rifle Associationin pojat hermostumaan. Johan se itsemääräämisoikeus on niin tärkeä asia että sen eteen hyväksytään käytännössä mitä vaan...

Aiempi uutinen aiheesta kertoi, että joulukuun tapahtumat saivat amerikkalaiset hamstraamaan aseita. Luonnollinen, joskin äärimmäisen lyhytnäköinen reaktio. Aseet lisäävät vain ja ainoastaan turvattomuutta.

Ihmisten syyt tarttua aseisiin sen sijaan eivät poistu mekaanisilla rajoituksilla. Tuntuu siltä, että ihmiset turvautuvat aseisiin niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin suojautuakseen ja puolustautuakseen yhteiskunnan erityiseltä armottomuudelta. Me ollaan oman onnemme aseseppiä kaikki.

Ei kommentteja: