torstai 24. tammikuuta 2013

Tässä kuussa on ollut paljon ikäviä uutisia, onneksi vastapainoksi on tapahtunut myös ihan loistavia juttuja. Niin loistavia että aivan älyttömän mahtavaa!!!! Aloitetaan vaikka turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävästä kansalaisaloitteesta, joka hyväksyttiin Väestörekisterikeskuksessa. Se sai siis lähes 70 000 allekirjoitusta, ja hylättyjä oli ainoastaan vajaa prosentti. Olen todella onnellinen siitä, että suomalaiset ovat ottaneet tämän vakavasti. Nyt toivon, että eduskunta tekee ainoan oikean päätöksen.

Kuten Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli kertoo, "Kansalaisaloite turkistarhauksen lakkauttamiseksi on tehnyt suomalaisen demokratian historiaa: se on ensimmäinen eduskuntakäsittelyyn etenevä kansalaisaloite. Toivomme, että myös tämä vuosi on historiallinen: eduskunnalla on mahdollisuus seurata monien Euroopan maiden esimerkkiä ja lakkauttaa epäeettinen turkistarhaus.

Marraskuussahan turkittomana perjantaina kävelykadulla kiitettiin allekirjoittajia glögillä ja pipareilla. Loistava idea, ja toivonkin että tästedes voisimmekin aina olla kiitollisia suomalaisille.

Eilen Macciavellissa koin valtavan iloisen yllätyksen, kun menimme kahville. Ihmettelin, minne kahvilalinjaston normikahvitermarit olivat hävinneet. Seuralaiseni käy pikkasen useemmin siellä ja hän kertoi, että siellä on nykyään uusi kahviautomaatti ja kassahenkilö selkeästi keskustelumme kuultuaan kertoi, että reilu kahvi on siinä samaisessa automaatissa, ensimmäisenä valintana :) Ja hymyili paljonpuhuvasti. Taidanhan minä olla tuttu heille kun niin monet kerrat olen reilun kahvin perään itkenyt ;)

Uskomattoman hieno asia...Mieleen muistui elävästi rakas ravintolavaliokunta ja Unica. 2008 ja 2009 reilun kahvin vastustajat korostivat asiakkaan valinnanvapautta. Nyt valinnanvapautta on viimein rajoitettu ja pakko sanoa ettei harmita tippaakaan :) Tämmöisinä hetkinä todella tuntuu, että omallakin työllä on jotain merkitystä. Kiitos TYYn toimijoille ihan oikeasti, hyvää työtäni on pystytty jatkamaan :)

Pitkä ja vaivalloinen matka on takana, nyt reilu kahvi on ansaitsemallaan paikalla ja todella parantamassa tuottajiensa elinoloja :) Ihan mielettömän upeaa :) (Toki tämä huomio koskee vain Macciavellia, mutta muissa Unican paikoissa joissa olen käynyt, reilu kahvi on ollut paremmin esillä). Siis jeeeeee :) Pienin askelin...

Ei kommentteja: