sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tänä viikonloppuna on ollut muutenkin mukava rentoutua, aloitin uudestaan alusta Kyllä Jeeves hoitaa- klassikkosarjan ja kyllä se mieletön ammattitaito jaksaa edelleen yllättää. Minusta tuli sarjan fani jo heti ekalla kerralla kun näin sen, 1990-luvun alussa. Hugh Laurie ja Stephen Fry ovat ihan uskomattomia rooleissaan, ja tietenkin kuivan brittihuumorin ystävänä olen suorastaan hullaantunut sarjaan ;)

Keräsin ison videokasettikirjaston, ja viime vuosina olenkin aina ehtiessäni jatkanut jättiprojektiani videoiden siirtämisestä dvd-levyille. Jeeves-sarja oli ensimmäisiä siirtoproggiksen kohteita :) Sinkkuelämää- sarja myös. Nyt tosin kuviot täytyy miettiä ihan uusiksi, videonauhuri hajosi sitten lopulta. enkä tiedä, osaako kukaan enää korjata niitä kun kaikki on yhtä deeveedeetä ja teräväpiirtoa.

Niin...olen usein miettinyt, miten elektroniikkateollisuus syytää niskoillemme aina uusia ja entistä upeampia laitteita kiihtyvällä tahdilla. Ja vanhat päätyvät kaatopaikoille kun uusia ostetaan jonottamalla. Tämä kaikki on hyvin kaukana kestävästä kehityksestä. Enpä tiedä, kauanko ehdin nauttia Jeevesistä kun dvdlevytekniikka vanhenee eikä niitä enää voi katsoa, ellei osta jotein uutuuttaankiiltävää timanttipiirtolevyjuttua.

Tuosta Sinkkuelämää- sarjasta tuli vielä mieleen se, kun Sinkkuelämää 2-leffa tuli teattereihin muutamia vuosia sitten. Se oli aika paska, pakko sanoa mutta se toimi ihanan sarjan osana kuitenkin jotenkin. Mutta kun kerroin leffakäynnistämme, yksi vasemmistolainen tuttu ihmetteli ääneen, miksi juuri minä pidän sarjasta, "kun sähän olet vasemmistolainen ja sarja promoaa kerskakulutusta". Hän oli tosissaan. Siis voi itku. Ilmeisimmin minä saan pitää ainoastaan tulipunaisista yhteislauluvideoista.

Ei kommentteja: