torstai 17. tammikuuta 2013

Mielipiteeni lukukausimaksuista julkaistiin jo nyt Turun Sanomissa. Lähetin sen lehteen viime viikon tiistaina kahdeksas päivä. Liekö viiveeseen syynä se, etten nyt tällä kertaa pitäytynyt leimallisen asiallisessa kirjoitustyylissä. Aina silloin tällöin kiukku pääsee esiin...No maksuton koulutus on aihe, jossa on minusta oltu ihan liian asiallisia.

Mielipide täällä

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/438632/Maksuttoman+korkeakoulutuksen+puolesta+taisteltava

Tosin Suomen tilanne ei muodosta poikkeusta, uusliberalistinen, markkinaehtoinen yliopistolaki levisi hyökyaaltona yli Euroopan pyyhkien kaiken vastarinnan tieltään tehokkaasti. Vastarinta tosin sai omaleimaiset kasvot eri maissa; kun täällä laki sai kaduille parhaimmillaan oliko se nyt reilu tuhat ihmistä mieltään osoittamaan ja Helsingin yliopistoa uskallettiin vallata pari yötä, Italiassa opiskelijat ja henkilökunta linnoittautuivat yliopistolle viikoiksi muistaakseni. Lopputulos ei muuttunut silti sielläkään.

Henkilökunta oli muualla näkyvämmin opiskelijoiden kanssa yhteisrintamassa; Suomessa toiminta oli ikävä kyllä eriytyneempää. Henkilökunta ei välttämättä joka kohdassa osallistunut niin innokkaasti, kun olisimme toivoneet. Ymmärrän sen erittäin hyvin kyllä. Luojan kiitos kuitenkin oleellisissa jutuissa saimme henkilökunnan edustajan puhumaan, jotta media ei saanut hakemaansa juttua opiskelijarettelöitsijöiden nujakoinnista, kuten vaikka helmikuiseen mieleilmaukseemme yliopistonmäelle.

Näen yhteistyömme henkilökunnan kanssa kokonaisuudessaan positiivisena. Jutellessani Tieteentekijöiden liiton edustajan kanssa Helsingin suurmielenosoituksen saamasta mediajulkisuudesta, vertailimme Turun Sanomien ja Hesarin juttuja mielenosoituksesta. Turkkarissa ei haastateltu henkilökunnan edustajia toisin kuin kilpailijan sivuilla.

Liiton edustaja ei yllättynyt lainkaan..enkä minäkään kyllä. Oli vaan todella ikävää, että koska tosiaan opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteyshenkilönä lähetin mediatiedotteen mielenosoituksesta ja vielä kerroin, mistä opiskelijoiden ja henkilökunnan bussit lähtivät, eiköhän vaan haastattelija ilmaannu pelkästään meidän lähtötunnelmiamme kyselemään. Kas kummaa.


Ei kommentteja: