perjantai 4. tammikuuta 2013

No niin, uusi vuosi edessä mutta tuskin viisaampi. Ainakaan jos asiaa arvioidaan hallituksen telakkatukipäätöksen perusteella. Turun telakka menetti sen seurauksena laivatilauksen Ranskaan jossa valtio on aivan eri tavalla mukana tukemassa laivanrakennusteollisuutta. Puheet suomalaisten veronmaksajien edun varjelemisesta tuntuvat varsin huonosti harkituilta tilanteessa, jossa telakkatyöntekijöiden ja sen myötä koko alihankkijaverkoston työntekijöiden veronmaksukykyä heikennetään oleellisesti.

Itse olen sitä mieltä, että telakan omistus olisi pitänyt alunperin säilyttää kotimaisissa käsissä. Laivanrakennusteollisuuden merkitys Turun ja sitä kautta Suomen elinkeinoelämälle on mittava. Kyse on tietysti yhteiskunnallisesta kysymyksestä; veropohjan heiketessä heikkenevät mahdollisuudet yhteiskunnan palvelujen ylläpitämiseen.

Siksi tapahtunut pitääkin avata ja kyseenalaistaa.

****

Uudenvuodenaattona Turun Sanomissa oli mielipide joka oli tragikoominen. Tämä

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/432522/Luomu+ja+lisaaineet++turhaa+hossotysta

Malliesimerkki tilanteesta, jossa tulee mieleen, olisiko parempi olla kommentoimatta ollenkaan. Looginen päättely on kuitenkin selkeästi hänen vahvimpia osaamisalueitaan. Se ilmenee esimerkiksi siinä, että kirjoittajan mukaan normimäärän lannoitteita ja torjunta-aineita sisältävä ravinto on ilmeisimmin yhtä puhdasta kuin niitä vain vähäisiä määriä tai ei ollenkaan sisältävä luomuruoka. Tai siinä että verenpaineyhdistyksen professoreista, eli ko. spesifin aiheen asiantuntijoista tuleekin yhtäkkiä lisäaineiden yhteisvaikutuksen asiantuntijoita.

Mielipide on kuitenkin yhdessä asiassa paikallaan. Siitä ilmenee Suomessakin edelleen valitettavan yleinen asenne kotimaisen, perinteisen ruoan neitseellisestä ja viattomasta olemuksesta, jonka paha ulkomainen luomuhömpötys yrittää pilata.


Ei kommentteja: