maanantai 31. lokakuuta 2016

Sain tänään ihan loistavia uutisia; minut valittiin Attacin jäsenlehden, Hiekanjyvien päätoimittajaksi!!! Jee! Eikun töihin.

Osallistuin myöskin erinomaisen kiinnostavaan keskustelutilaisuuteen yliopistolla; Birgitta Wahlberg kävi luennoimassa eläinten subjektiudesta ja itseisarvosta Akateemisen Eläinoikeusseura Akateosin järjestämässä tilaisuudessa. Olen ennenkin ollut kuuntelemassa Wahlbergiä ja on äärimmäisen virkistävää kuulla jonkun puhuvan asioista niiden oikeilla nimillä. 

Minusta on pyrittävä konkreettisiin, ja todella käytäntöjä eläinten oikeuksien kannalta perustavasti muuttaviin toimenpiteisiin, itseisarvo-tyyppisten käsitteiden viljelyn sijaan ja rinnalla. Olisi pidettävä huolta että idealismi siirtyy sanoista tekojen tasolle. Kuten totesin luennolla; toimintaa sanojen sijaan. Wahlberg kertoi miten hänelle aikoinaan naurettiin päin naamaa kun hän kertoi tutkivansa eläinten oikeuksien toteutumista. 

Muistan miten minulle naurettiin ravintolavaliokunnassa kun ehdotin luomuviikkoa kampusruokaloihin. Uskoin että jos luomuravinto olisi mahdollisimman lähellä tehotuotettua ruokaa, vastaisi koostumukseltaan sitä pitkälle, ihmiset eivät vierastaisi sitä niin. Eipä naurettu enää ravintolavaliokunnan puheenjohtajana ollessani. Luomuviikko ei ikävä kyllä toteutunut koska ihmisiä oli vaikeaa saada asiasta keskustelemaan.

Päivä on ollut pitkä, olemme säätäneet eläinoikeusviikon julistetta vielä illalla. Onkin mukavaa tällaisina, pimenevinä iltoina palata vanhojen helmien pariin uusien komediatuttavuuksien lisäksi.









   

Ei kommentteja: