perjantai 28. lokakuuta 2016

Olen syksyn mittaan järjestänyt Vipun eläinoikeusviikkoa, joka pidetään 23.-26.11. Olen todella ylpeä, että sain Animalian toiminnanjohtajan Mai Kivelän vieraaksemme Martin Kulttuuriolohuoneelle keskiviikkona 23.11. klo 18-20 puhumaan otsikolla "Eläimet ruoantuotannossa-kohti parempaa tulevaisuutta". 

Saman viikon lauantaina kokenut vegaanikokki Jari Kärkkäinen pitää vegekurssin klo 12-16 samassa paikassa. Säädämme julisteita ja mainontaa parhaillaan, koitan muistaa laittaa sen tännekin.   Toivotaan tapahtumiin paljon osallistujia. Olemme jo pitkään pitäneet yllä keskustelua eläinoikeuksista, ja tämä tapahtuma on jatkoa viime tammikuussa järjestämälleni tapahtumalle "Eläinoikeudet vuonna 2016- onko mikään muuttunut?" sekä luonnollisesti yhdistyksemme kommentti jatkuviin ongelmiin tuotantoeläinten kohtelussa.  

Haluan korostaa, että joulunajan kinkunsyöntiperinteille on vaihtoehto. Jos ei halua heittäytyä joulun tullen vegaaniksi, niin luomuliha on paras vaihtoehto. Olen kirjoittanut eettisten tuotevaihtoehtojen saatavuuden parantamisesta Turun Sanomiin monta kertaa, ekan kerran jo 2012, viimeksi alkusyksystä. Artikkelit löytyvät täältä blogista kun selaa tekstejä alespäin. Tässä muistin virkistykseksi tuo 2012 teksti, ajankohtainen juttu ikävä kyllä edelleen, asiassa ei olla edistytty.


Yhdysvalloissa lihateollisuuden ote poliitikoista on Suomeakin vankempi, johon Bill Maher tarttuu huikean terävällä, paljon tuoreemmalla(!) pätkällään. 

Ei kommentteja: