perjantai 14. lokakuuta 2016

Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat enää vajaan kuukauden päässä. Toki jos Donald Trumpilta kysytään, vaalit ovat vasta 28.11. kuten hän äskettäin sanoi. Näissä vaaleissa on muitakin ehdokkaita kuin Clinton ja Trump, sitä on välillä vaikea muistaa kun Gary Johnson ja Jill Stein ovat ja heidät nimenomaan halutaan pitää marginaalissa.

Ihmisten äänestyskäyttäytymistä tutkineet ovat usein tulleet siihen lopputulokseen, että ääni menee helposti sille jonka uskotaan menevän läpi muutenkin. Näin ei kuitenkaan välttämättä anna ääntä henkilölle joka ajaisi vähäväkisten asioita. Tätä taustaa vasten esim Bernie Sandersin menestys oli mielestäni erittäin hieno juttu.

Jenkkien presidentinvaalien tämänhetkisistä ehdokkaista puheenollen olen kuitenkin erittäin huolestunut Gary Johnsonin menestyksestä. Donald Trumpin syöksylasku ei ole näkynyt Clintonin kannatuksen nousuna, vaan useampien gallupien mukaan nimenomaan Johnson on hyötynyt. Johnson ja Stein ovat tavallaan näiden vaalien ratkaisijoita.

Trumpin suosiota on ollut erittäin vaikeaa horjuttaa, hänen kannattajansa ovat pysyneet hämmentävän lojaaleina skandaalien seuratessa toistaan. Voi olla kuitenkin että viimeisimmän viikon aikana tulleet videopätkät ja paljastukset voivat kuitenkin ratkaista kannattajienkin keskuudessa, lopullinen ratkaisu nähdään 8.11.

Trumpia on ollut todella vaikea ajatella vakavasti otettavana ehdokkaana, epäilemättä republikaanitkin ovat olleet hänen tukenaan nimenomaan ja vain Trumpin kannattajien ja valtaisan suosion takia. Tulee mieleen että haluaako Trump edes presidentiksi...Hmm. Kaikki on toki aina politiikassa mahdollista. Pari hulvatonta videopätkää taas:



Ei kommentteja: