tiistai 11. lokakuuta 2016

Eilen oli nuorisolautakunnan avustustyöryhmällä avustusten käytön valvontakokous. Toisin sanoen nuorisolautakunnan myöntämiä avustuksia saaneiden joukosta arvottiin viisi yhdistystä tai järjestöä, jotka kutsuttiin kertomaan toiminnastaan ja avaamaan talous- ja toimintatietojaan lautakunnan avustustyöryhmälle. 

Tällä kertaa arpa osui Turun AFS-yhdistykseen, Turun radioamatöörien nuorisojaokseen, Turun Partio-Sissit ry:hyn, Kokoomuksen nuorten Turun aluejärjestöön sekä Kansallisen Lastenliiton paikallisosastoon.

Kokous kesti kaikkineen nelisen tuntia ja oli tämänkertaisen nuorisolautakunnan viimeinen lajissaan. Minusta olisi kyllä jatkossa hyvä tiivistää yhteyksiä lautakunnan ja avustuksia saavien järjestöjen välillä. Avustuksia saa todella moni yhdistys, mutta niiden toiminta jää liian helposti vieraaksi. 

On sääli ja iso vahinko että toimijoiden ja toiminnan rahoittajien yhteydet rajoittuvat vain avustusten myöntämisen valvontaan; että se on ainoa kerta kun yhdistysten edustajat ja lautakunnan jäsenet tapaavat. Minusta yhden avustussyklin aikana ehtisi vallan mainiosti tai ainakin pitäisi ehtiä järjestämään useampia tilaisuuksia joihin kaikkien avustusta saaneiden yhdistysten edustajat tulisivat kertomaan toiminnastaan. On harmillista että nykykäytäntö on niin sattumanvarainen.

Eilen oli esimerkiksi hauska kuulla lisää Turun AFS-yhdistyksen toiminnasta. Minähän olin itse Turun yliopiston kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden tutor parisen vuotta ja tykkäsin hommasta paljon. Oli mukavaa saada ensimmäisen käden tietoa vuorostaan lukioikäisten vaihto-opiskelijoiden toimintaa suunnittelevan ja toteuttavan yhdistyksen kuvioista.

Toisaalta radioamatöörien toiminnasta oli myös mainiota kuulla, minusta on hyvin tärkeää että jokaiselle turkulaiselle nuorelle löytyisi varhaisessa vaiheessa ainakin yksi mielekäs harrastus. Yhdelle se on radioamatöörien toiminta, toiselle skeittaus, jollekin kolmannelle maalaaminen. Juuri siksi nuorisotyöstä ja nuortenpalveluista ei saa leikata. Nuoret ovat yksilöllisiä ja siksi toiminnan monipuolisuus pitää turvata.

Ei kommentteja: