sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Palatakseni hetkeksi edelliseen postaukseeni, juttelin vaalien alla useiden vihreiden tuttujeni kanssa monesta jutusta mutta myöskin siitä, miksi pidän niin tärkeänä luomun saamista kunnan ruokahankintoihin ja yleensä keskuskeittiöihin. Eettinen ruokatuotanto pitää nostaa sille kuuluvalle tasolle, eikä se tapahdu ennen kuin kyse on todella suurista määristä. Kuntien ja isojen keskuskeittiöiden tulee tukea myöskin luomua tästäkin syystä.

Vihreät tuttuni pitäytyvät mieluummin yksityisen sektorin varassa, ja mielestäni näin vanha tehotuotannon valta-asema vain jatkuu kun tuotantomäärät pysyvät suht pieninä. Tässä onkin vasemmiston ja vihreiden ero, yksi niistä. Toki kuulin pottuilua kollektivistisesta luomusta, mutta en jaksa suuttua semmoisesta.

Olen ollut kovassa flunssassa ja kun kotona ei tosiaan sitä nettiä oo, tässä on väkisinkin tullut taukoa. Mutta tämä blogi onkin siitä kiva että päätän ihan itse koska ja mitä kirjotan, mitään ihmeempiä kuolleita viivoja tai niskaanhengittäjiä ei ole. Toki ajankohtaisuus ja sellaiset asiat kärsivät mutta mitäpä tuosta. Tuskinpa kukaan tätä pelkästään uutispäivityksen takia lukee.

Viime maanantaina kaupunginvaltuusto päätti luottamustoimipaikoista. Vipulaiset pärjäsivät aika hyvin, ja minut itseni nimitettiin kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan varajäseneksi. Odotan innolla kyllä. Tulee olemaan erittäin, erittäin haastavaa monestakin syystä.

Kaikki muut puolueet noudattavat Turun hallitussopimusta ja Vasemmistoliiton edustajat johtokunnassa ainoina voivat toteuttaa kuntalaisten tahtoa. Johtokunta päättää hyvin isoista ja ihmisten hyvinvointiin suoraan vaikuttavista asioista. Minulla on erittäin hyvä varsinainen jäsen, Päivi Takkinen ja odotan hedelmällistä yhteistyötä.

Ja hyviä uutisia riittää. Fennovoiman ydinvoimala Pyhäjoelle näyttää kaiken aikaa epätodennäköisemmältä. Osakkaat ovat, pääosakas E.onin mukaanlukien, vetäytyneet kuviosta yksi toisensa jälkeen, ja nyt myös yhtiön osakkaana olevissa kunnissa alkaa herätä kunnollinen ja myöskin tuloksiin johtava keskustelu hankkeen mielekkyydestä.

Nimenomaan taloudellisin perustein hanke voikin kaatua, ydinvoiman periaatteelliseen vastustukseen ei jostain syystä vedota yhtään niin usein. Vaikka onhan järjenvastaista rakentaa ydinvoimaa ylipäätään, ja entistä hullumpaa rakentaminen on sellaiseen paikkaan, jossa ahtojäät aiheuttavat jatkuvaa turvallisuusriskiä...Tuntuu todella hyvältä kun tietää, että tämä on jatkumoa Greenpeacen onnistuneelle kampanjalle, jossa autoin itsekin :) Jee :D Mahtavaa!!!!!








Ei kommentteja: