maanantai 4. helmikuuta 2013

Löysin Ylen sivuilta erittäin mielenkiintoisen uutisen.

http://yle.fi/uutiset/duunarin_sielusta_tiukka_taisto_-_sdp_ja_ps_samoilla_apajilla/6477607

Jutun mukaan perussuomalaiset ja demarit saavat työväestön äänet. Tämä on minusta todella vakava asia. Kumpikaan puolue kun ei todellisuudessa aja pienituloisten asiaa. Persut eivät sitä ole koskaan ajaneet, demarit satakunta vuotta sitten. Ja joo, vielä 1970-luvulla.

Huomasin myös tämän mielipiteen Turun Sanomista

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/445641/Korkeakoulutus+maksuun++vasta+valmistumisen+jalkeen

Minusta tämä kuvastaa perussuomalaisten todellista roolia työväestön etujen puolustajana. Kyllä pienituloisesta perheestä ponnistavan on erittäin vaikeaa maksaa opiskelustaan, tapahtui se missä vaiheessa tahansa. Ja oletus siitä, että valmistuneella olisi sitten edes mahdollisuudet maksaa, ei ole tätä päivää. Akateeminen työttömyys on erittäin yleistä. Opiskelun tehostamispuheet ovat myös todella tyypillisiä. Kun ei ole ymmärretty, mistä akateemisessa sivistyksessä on kysymys.

Ja kun muistaa, että persut ovat koko eduskuntaryhmänsä voimin kannattamassa lukukausimaksuja EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille, herää uusi kysymys. Eli ulkomaalaiset opiskelijat ovat joka tapauksessa velvoitettuja maksamaan korkeakoulutuksestaan Suomessa. Tämä käy tietysti järkeen, persuthan haluavat tulla tunnetuiksi nimenomaan suomalaisen duunarin puolustajana.

Äänestyskäyttäytyminen sinänsä on mietityttänyt myös. Eilisessä postauksessani puhuin sitä, miten vassi voi nyt ainoana noudattaa kuntalaisten tahtoa. Joku voisi väittää, että kuntalaisten tahto toteutui vaaleissa. Nyt äänestettiin niitä puolueita, jotka ovat ennenkin päättäneet kaikesta keskenään, välittämättä turkulaisten parhaasta. Olen vaan vieläkin niin iloinen, että vassi hylkäsi hallitussopimuksen. Kannatuksen kasvua voi nyt rakentaa suoraselkäisesti, jota ei voi sanoa muista ryhmistä.










Ei kommentteja: