sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Tuomiokirkkopuiston terassi avautui eilen. Rakennus- ja lupalautakunta päätti 22.4., että terassi on paikallaan ainakin viisi kesää tästedes. Esitin lupaa vain täksi kesäksi ja asiakaspaikkojen rajaamista viiteensataan haetun 800-1000 paikan sijaan, ei tullut kannatusta. Tällaisiakaan tunnelmia ei enää paikalta saa. Alla ote rapsastani. 

Tuomionkirkon rauhaisaa maisemaa kesällä 2018

Sibeliusmuseon ruusupensaita

Turun Sanomien jutusta sai käsityksen, että vihreiden palautusesitys olisi perustunut museon kritiikkiin, mutta siihen viittasi minun lisäkseni vain Laakso. Surullista, että viihtyisät ja rauhalliset tilat rajataan vain yrityksen asiakkaille vaikka niiden pitäisi olla kaikille avoimia. Mutta siis rapsa.


”Tuomiokirkkotorille esitettiin 800- paikkaista anniskeluterassia viideksi vuodeksi. Museoviranomaisten lausunto oli jo viime vuonna ollut arvoalueen terassille kriittinen, ja oli nytkin. Terassista oli viime vuonna tullut myös kritiikkiä. Minusta yrittäjille olisi pitänyt antaa aikaa lunastaa lupaukset ja katsoa asiaa syksyllä uudestaan. Historialliselle alueelle tehtävissä jutuissa on oltava tarkkana, museon lausunnossa painottui myös se, että alueen pitää olla avoinna kaikille turkulaisille ja puistossa pitäisi voida levähtää helteisenä päivänä. Nyt alue rajautuu vain yrityksen asiakkaille. 


Esitinkin museon näkökulmaan viitaten asiakaspaikkojen rajaamista viiteensataan, ja lupaa vain tämän vuoden syyskuun loppuun. Sitä ei kannatettu, mutta tehtiin palautusesitys pohjaten polkupyöräpaikkojen määrään, se hävisi 7-5. Päätin kannattaa, vaikkei se perustunutkaan historiallisen alueen  tai kaikille avoimen kaupunkitilan  vaalimiseen. Vain yrittäjän näkökulmaa ymmärrettiin, toisaalta museon kanta tuli esiin vain minun ja Laakson puheenvuoroissa ja omassa muutosesityksessäni, jätimmekin eriävät.”


Tämä on vain alkusoittoa sille mitä tuleman pitää, kun samaan maisemaan suunnitellut ”kehityshankkeet” valmistuvat. TS ei julkaissut mielipidettäni suunnitelmista, laitoin sen kaupungin pyytämiin kommentteihin ja tietty tänne. 


https://evaliisaraekallio.blogspot.com/2021/03/onko-turun-tauti-levinnyt-helsinkiin.html

Ei kommentteja: