torstai 6. toukokuuta 2021

Tämä ”vegaanisissa tuotteissa ei saa lukea maidoton”- keissi sai tänään jatkoa Turun rakennus- ja lupalautakunnassa. Kavli oli valittanut Turun hallinto-oikeuteen lautakunnan joulukuisesta päätöksestä, ja tänään meillä oli käsittelyssä lautakunnan lausunto valituksesta. Mä puolustin pakkausmerkintöjä silloin ainoana. 

Valitusta voi puoltaa tai hylätä, tämänpäiväinen pohjaesitys oli tietenkin lautakunnan päätöstä myötäilevä eli hylkäystä esitettiin. Tein taas saman esityksen kuin viimeksi, vähän mukailtuna mutta kannatusta ei ikävä kyllä tullut nytkään ja turha rahanmeno periaatteellisessa kysymyksessä on aika varmaa. Ellei Kavli sitten valita korkeampaan oikeusasteeseen, pitää kysyä. Perusteita heillä kyllä olisi. Laitan linkin kokouspöytäkirjaan kun se tulee. Ei ollut itsestäänselvää, että esitystäni edes kirjattiin.


https://ah.turku.fi/rlupalk/2021/05060091/4372475.htm

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ei tuo päätös auta ainakaan allergikkoja, päinvastoin!

Tuija kirjoitti...

Vegaaninen tuote ei ole automaattisesti ”maidoton” sillä tuotteitta, mitkä saattavat sisältää jäänteitä maidosta, ei saa markkinoida maidottomina. Siksi on erityisen tärkeää, että täysin maidottomissa tuotteissa on näkyvästi ”maidoton”-merkintä.