perjantai 21. toukokuuta 2021

Asunnottomuudesta ja päihdeongelmista kuntoutuvien Niittykoti on Turussa liipasimella jo ensi maanantaina. Jos Niittykodin toiminta lakkaa, se on kylmää kyytiä kaikille kuntoutumista yrittäville koko Suomessa, ja vaikeuttaa työtä asunnottomuutta vastaan. Laitan adressin ja postauksen nyt tännekin, jos nimiä tulisi täältäkin. 

***

Niittykodin asia palautettiin keskiviikkona sosiaali- ja terveyslautakunnassa uuteen valmisteluun, mutta se on nyt päätetty käsitellä jo ensi maanantain 24.5. kaupunginhallituksessa. Adressi Niittykodin toiminnan turvaamiseksi on yhä auki, viikonlopun aikana ehditään hyvin saamaan vielä enemmän nimiä alle!

https://www.adressit.com/niittykodin_toiminta_turvattava


Nyt, päivä kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen, surettaa kyllä niin paljon. Niittykodin asukkaille tuli todella huonoja uutisia, kun kaupunginhallitus päätti äänin 7-6 kilpailuttaa sen. Demarit, vassi ja keskusta jäivät vähemmistöön. Äänet olivat poliitikkojen enemmistölle päihdekuntoutujien tilannetta tärkeämpiä. Multa kysyttiin neuvoja siihen, mitä seuraavaksi voisi tehdä. Yksi keino olisi se, kun kaupunginhallitus ei ole ylin päättävä elin täällä, vaan kaupunginvaltuusto. Jos saisi valtuuston käsittelyyn. Tappio voi tulla sielläkin, voisi koittaa vielä ylemmäs maakunnan tasolle.

Ei kommentteja: