keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Vipun eläinoikeusviikko starttasi tosiaan tänään Animalian toiminnanjohtajan Mai Kivelän vierailulla. Kaikki meni hyvin, vedin tilaisuuden itse. Aina stressaa se, pelaako tekniikka ja miten käytännön asiat sujuvat, onneksi turhaan tälläkin kertaa hermoilin. Oli kiinnostavaa juttua mm. siitä miten veganismi leimataan usein elitismiksi, johon vain hyväosaisilla on varaa. Toistin tilaisuudessa sen, mikä on ohjannut omaa toimintaani jo vuosia. 

Rakenteita pitää kehittää niin, että kaikilla, myös pienituloisilla on mahdollisuus tehdä se vegaaninen ja ympäristöystävällinen valinta, vain siten asiat muuttuvat kaikkien kannalta parempaan suuntaan kun mahdollisimman suurella määrällä ihmisiä on varaa eettisiin valintoihin. Ja rakenteet muuttuvat poliittisen päätöksenteon, poliittisen tahdon kautta. 

Nythän 20 vuotta vanhaa eläinsuojelulakia ollaan uudistamassa, ja eläinten itseisarvo olisi tulossa kirjauksena lakiin, toivon sitä. Se on Animalian tavoitteena. Tämä ei yksin riitä, vaan tarvitaan aitoja konkreettisia toimia eläinten itseisarvon toteuttamiseksi.

Animalian tavoitteena onkin esimerkiksi myös parsinavetoista ja emakkohäkeistä luopuminen, sekä turkistarhauksen lakkauttaminen. Aivan loistavia tavoitteita! Allekirjoitin Animalian vetoomuksen eläinsuojelulain puolesta jo aiemmin, ja laitan sen tänne. Otimme kuvia Vipun tiedotukseen, Animalia julkaisee omilla sivuillaan todennäköisesti myös jotain possujen vierailusta Turussa Martin Kulttuuriolohuoneen kirjastossa :)  Kuvat ovat tulossa tännekin. Tässä vielä linkki tuohon vetoomukseen:


Ei kommentteja: