perjantai 18. marraskuuta 2016

Olipa onni että otin kaiken irti talvesta sen aikaa kun sitä täällä Turussa kesti. Kertakaikkiaan päätin nauttia talvesta enkä halunnut murehtia lumen haitoista. Halusin muistaa millaista oli lapsena iloita talvesta. Parhaillaan sataa suunnilleen kaatamalla vettä ja on satanut koko päivän. Viime talvenahan päästiin viettämään talvea kahden viikon ajan tammikuussa, on ihan mahdollista että tänä talvena nämä muutamat viikot marraskuussa olivat aika josta voimme puhua talvena. 

Talvi on parhaimmillaan hyvin kaunis vuodenaika, kun on kunnolla lunta ja pakkasta. Turun seutua vaivaava talvituulikin pysyisi kurissa jos meri jäätyisi. Muttei se taida enää jaksaa. Ilmastonmuutosta pitää kaikin voimin hillitä. Jenkkien uusi republikaanihallinto vienee maan pois Pariisin ilmastosopimuksesta, ja luvassa on todennäköisesti ilmaston ja ympäristön kannalta vain huonoja päätöksiä. 

Sen takia on entistäkin tärkeämpää, että jokainen kantaa vastuunsa myös täällä Suomessa, ja yhteiskunnan rakenteet kehitetään kestäviksi ja ympäristölle myönteisiksi. Törmäsin feissausaikoina usein siihen, ettei uskottu Suomessa tehtävien toimien vaikutukseen ja perusteltiin sitä Kiinan, Intian ja juurikin Yhdysvaltojen paljon enemmän saastuttavalla toiminnalla. Maapallo on kuitenkin kaikkien yhteinen ja vastuu kuuluu meille kaikille.

Ei kommentteja: