lauantai 5. marraskuuta 2016

Ratkaiseva vaalipäivä, 8.11. lähestyy. Hermostuttaa aika tavalla, ja vaikka tiedostankin että mediassa esillä oleva tieto on aina enemmän tai vähemmän valinta, ja että kaikki on mahdollista, silti se pysäyttää kun kuulee jonkun Trumpin kannattajaksi tunnustautuvan sanovan, että mustat hyötyivät orjuudestaan. 

Herää kysymys, mitä kaveri on tehnyt koulussa historian tunneilla, vai onko vain lukenut koulukirjoja. Todella karrikoidusti ilmaistuna. Mutta jos on tiedossa, miten esim historian koulukirjoissa oleva tieto on nimenomaan valinta ja miten ihmisillä on usein tiedostamattaankin vaikuttimet kirjata asioita joka tapauksessa omasta näkökulmastaan parhaalla mahdollisella tavalla, tyypin ajatukset on paljon helpompi ymmärtää. 

Mitä kerroin taannoin ravintolavaliokunnassa kohtaamastani rasismista, liittyy myös tähän. Omaksutusta tiedosta tulee osa itseä niin ettei sen ongelmallisuutta ja viallisuutta enää näe. Trumpin kannattajien haastattelulinkin alla linkki Obaman tuoreeseen haastatteluun Bill Maherin kanssa, jossa vetäytyvä presidentti pohtii muun muassa median puolueellisuuden vaikutusta omaan kannatukseensa. Ja joo, jos komedia vaikuttaa kivalta idealta niin Maherin mainiota stand-uppia sitten viikonlopun kunniaksi siltä varalta, jos joku ei ole siihenkin jo törmännyt.



Ei kommentteja: