sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Vipun vaalikuvaus onnistui kuitenkin aika hyvin, saimme hyviä kuvia. Päätin myös vaihtaa profiilikuvani samaksi, joka on myös koteihin myöhemmin jaettavassa yhteisflaikussamme.

Olen tietenkin sitoutunut edistämään kuntani hankinnoissa niin kasvisruokaa kuin kotimaistenkin elintarvikkeiden tuotantoa. Animalia kampanjoi edistääkseen kasvisruokailua kunnissa, tottakai sitouduin heidän tavoitteeseensa.

http://www.animalia.fi/vaalit/lista

Suomen Elintarviketyöläisten liitto vastaavasti kampanjoi edistääkseen kotimaista ruokaa kuntien hankinnoissa. Nimeni on tässäkin listassa

http://www.selry.fi/kotimaista-ruokaa/sitoumukset/

Olen viettänyt viikonloppua vastaamalla vaalikoneisiin. Ne avataan ensi viikosta lähtien, koneesta riippuen. Ruokapolitiikkaan liittyen Ylen vaalikoneessa oli erikoista kysymyksenasettelua,

"Ympäristö- ja luontoarvoista voidaan kunnassani joustaa, jos siten voidaan lisätä työpaikkoja"

Aivan kuin ympäristön ehdoilla toimiminen jollain tavalla vaarantaisi työpaikkoja. Näinhän asia ei todellakaan ole, Turunkin seudulla on nähty, miten telakalta työttömäksi jääneitä on koulutettu menestyksekkäästi uudelleen tuulivoima-asentajiksi. Tässä siis ympäristöystävällinen uusiutuva energia nimenomaan luo työpaikkoja. Ja koska tulevaisuudessa on siirryttävä vanhojen energiamuotojen ehtyessä uusiutuviin, työpaikkojen määrä tulee vain kasvamaan.

Lähiruoka on sekä ympäristön kannalta että myös kansantaloudellisesti erinomainen valinta; kun suosii kotimaista, säästyy energiaa kun ei tarvitse kuljettaa elintarvikkeita kaukaa; lisäksi on auttamassa suomalaisten elintarviketyöläisten työpaikkojen säilymistä täällä. Tämä on siis hyvinkin win-win- tilanne!

Ympäristönsuojelu on mahdollisuus ja välttämättömyys, ei uhka.

Ei kommentteja: