Olen aina tykännyt kirjoittaa, ja onneksi mulla onkin ollut tilaisuus tehdä avustajanhommia mm. Tylkkärille, Fifille sekä Turun ja Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten jäsenlehdelle Punapostille. Toimin myöhemmin myös sen päätoimittajana.
Päätoimittajana halusin painottaa lehdessä koulutuspolitiikkaa, ympäristökysymyksiä ja seksuaalivähemmistöjen asioita jotka ovat edelleen niitä tärkeimpiä juttuja mulle. Kestävän kehityksen mukainen linja näkyi siinäkin, että lehti painettiin ympäristöystävälliselle paperille.
Toimiessani Tylkkärin johtokunnassa vuonna 2010 yritin puhua kierrätyspaperille painamisen puolesta, mutta uudistukset ovat aina kaatuneet rahaan, ainakin nimellisesti.
Mielestäni ympäristökysymykset on otettava vakavasti tässäkin kohtaa, ja ymmärrettävä että rahallinen panos on pieni hinta metsien säästämisestä. Ja sitä paitsi, mitä enemmän kierrätyskuidusta valmistettua paperia kysytään, sitä myös tarjotaan lisää ja sen hinta laskee, jolloin kalliimpaan hintaan ei enää voi vedota.
Turun kaupungin onkin aina lähtökohtaisesti käytettävä kierrätyspaperia.
Tässä muuten vielä muutamia linkkejä juttuihini. Olen kirjoittanut niin kuvataiteilijoiden ahdingosta byrokratian rattaissa,
Turun kirjastolaitoksen kurimuksesta, Martin kulttuuriolohuoneen synnyn taustoista kuin sarjakuvien kustantamisestakin.
http://www.tylkkari.fi/henkilo/kajo-katsoo-ihmista
http://www.tylkkari.fi/kulttuuri/kuvataiteilijat-ahtaalla
http://fifi.voima.fi/artikkeli/2010/helmikuu/kirjaston-paikka
http://fifi.voima.fi/artikkeli/2010/maaliskuu/minne-menet-kirjastoon
http://www.tylkkari.fi/kulttuuri/vain-kuolleen-ruumiini-yli
http://fifi.voima.fi/artikkeli/2009/marraskuu/turun-pervo-petteri-julkaisee-sarjakuvia-asenteella
Minulla on myös ollut muutamia pienimuotoisia kirjaprojektejakin. Aiemmin mainitun Yhteinen yliopisto- kirjan lisäksi osallistuin vuonna 2010 Naisten Turku-projektiin, vetäen Akateemiset Naiset- muistelutyöpajaa.
Proggiksen kautta pääsin kirjoittamaan Suomen ensimmäisen naispuolisen vuorineuvoksen, Turun Sanomien vahvan naisen Irja Ketosen pienoiselämäkerran tähän kirjaan
http://www.turku2011.fi/uutiset/naisten-kaupunki-turkulaisten-naisten-historiaa-kirja-joulumarkkinoille_fi
Pidin myös luennon artikkelin pohjalta Turun työväenopistolla maaliskuussa 2010.
Kirjoittaminen ja historia ovatkin rakkaimpia harrastuksiani. Niinpä esim. historiankurssien vetäminen on todella kivaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti