perjantai 14. syyskuuta 2012

Turun päiväkotien ja koulujen ilmastoystävällinen viikko on sitten tullut viimeiseen päiväänsä. Alkuun idea toki kuulosti hyvältä, mutta toteutus kieltämättä jätti toivomisen varaa. Ensinnäkin kaupungin käsitys ympäristöystävällisyydestä on pitkälti se, että korvataan naudanliha siipikarjan lihalla, kuten broilerilla ja kalkkunalla, kun todellinen ilmastoystävällisyys tietenkin tarkoittaa pelkkää kasvis- ja lähiruokaa. Ja toden totta omaa karua kieltään kertoo, että sekä broileri että kalkkuna ovat tehotuotannosta pahiten kärsiviä luontokappaleita.

Viime tiistain suuressa ruokakeskustelussa sanoin, että minusta kaupungin ruokahankinnoissa olisi syytä miettiä mikä on todellista ilmastoystävällisyyttä, ja muistutin broilerinlihankin olevan lihaa. Painotin, että hankintoja tulee tehdä huomioiden myös tuotantoeläinten hyvinvointi, on joltisenkin sokeata puhua vaikka broilerinlihasta mitenkään ystävällisenä valintana...

Tällaisena kaupungin ruokatarjonnan ilmastoystävällisyys jää minusta kuolleeksi kirjaimeksi.
Täytyy kuitenkin taputtaa kaupunkia kuvaannollisesti olalle hyvästä tsempistä, joka on aina iloinen asia.

Ei kommentteja: