sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Turussa pidetään nuorisovaltuustovaalit taas marraskuussa. Teimme nuorisolautakunnassa kovasti töitä sen eteen, että kaupunki panostaisi aidosti siihen, että kaikki äänioikeutetut turkulaisnuoret äänestäisivät. 

On tärkeää, että Turun nuorisovaltuustossa kuuluisi nykyistä paremmin myös maahanmuuttajataustaisten nuorten ja pienituloisilta alueilta kotoisin olevien nuorten ääni. Niidenkin nuorten, joille lähiöiden nuorisotilat ja niiden työntekijät ovat tärkeitä. Nuorisovaltuuston tulisi voimallisemmin edustaa kaikkia turkulaisnuoria.

Työmme nuorisolautakunnassa tuntui jälleen ajankohtaiselta, kun esim. ns. Turku Energian kaavaa valmisteltaessa oli näkemystä kysytty nuorisovaltuustolta, joka ei kuitenkaan ottanut huomioon heikossa asemassa olevien nuorten työpajatoiminnan kohtaloa uuden asuinalueen tullessa.
Turku panostaa tämänkertaisiin nuorisovaltuustovaaleihin aiempaa enemmän.

Vasemmistoliiton lautakuntaryhmän aloitteessa ja selvityspyynnössä haluttiin kaupungin järjestävän nuorisotiloihin ja kouluihin kiertueen yhdessä nuorisotoimen ja sivistystoimen kanssa, jossa nuorille kerrottaisiin äänestämisen merkityksestä ja nuorisovaltuuston työstä. Minusta on välttämätöntä, että mentäisiin sinne, missä nuoretkin ovat, ja kerrottaisiin objektiivisesti aiheesta.Tässä vajaa vuosi sitten Turun Sanomissa ilmestynyt kolumnini edellisten nuorisovaltuustovaalien alhaisesta ja epätasaisesta äänestysprosentista.

Ei kommentteja: