maanantai 30. lokakuuta 2017

Tässä taannoisen Turun Vasemmistoliiton budjettiristeilyn satoa. Turun kaupungin luottamushenkilöt kokoontuivat käymään läpi omien toimialojensa budjettia ja talousarvioita ensi vuodelle ja löytämään  yhteisiä kulmia niihin. Pidin rakennuslautakunnan osuuden yksin, kun Markku ei ikävä kyllä päässyt työmatkan takia paikalle.
Kerroin, että Vasemmistoliiton edustajat rakennuslautakunnassa ovat olleet hyvin huolissaan siitä, miten hankalaa Turun on löytää rakennusalan asiantuntijoita rekrytoitavaksi. Olen sitä mieltä, että kuntasektori on menettänyt houkuttelevuuttaan työnantajana mm. kiky-sopimuksen myötä leikattujen lomarahojen takia. Mielestämme rakennusalan opiskelijoita olisi saatava sitoutumaan kaupungin palvelukseen jo opiskeluaikana.
Rakennuslautakunta päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle myönnettäväksi ensi vuodelle rakennusvalvonnan lisäresurssina yksi lupainsinöörin tehtävä ja yksi LVI- insinöörin tehtävä Turussa voimakkaasti kasvaneen rakentamisen vuoksi. Lautakunnassa puhuttua reilun 100 000 euron määrärahalisäystä ei kuitenkaan oltu mainittu kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä. Budjettiristeilyn esitys oli nimittäin laadittu sitä silmälläpitäen, että tehtävät saadaan...
Alkuperäisessä talousarvioehdotuksessa rakennus- ja lupalautakunnan menoiksi oli esitetty kirjattavaksi ainoastaan lautakunnan kokouksista aiheutuvat kustannukset. Lautakunnan alaisia tuloja ei myöskään oltu kirjattu lautakunnan tuloiksi vaan ne oli sisällytetty kaupunkiympäristölautakunnan tuloihin.
Rakennuslautakunta päätti kokouksessaan 21.9. esittää kaupunginhallitukselle, että koko Luvat ja valvonta -palvelualueen kaikki menot henkilöstökuluineen sekä toiminnan tuottamat tulot kirjataan talousarviossa rakennus- ja lupalautakunnan alle.
Vuodenvaihteessa nykyisen rakennuslautakunnan tehtäväkenttä laajenee merkittävästi, ja olisi tärkeää ottaa tämä budjetinvalmisteluissa huomioon. Vuoden 2018 alussa aloittava rakennus- ja lupalautakunta vastaa kaupunkiympäristötoimialan viranomaistehtävistä. Luvat ja palvelualue vastaa rakentamisen, ympäristön- ja luonnonsuojelun, ympäristöterveyden, pysäköinninvalvonnan sekä seudullisen jätehuollon viranomaistehtävistä sekä niihin liittyvästä neuvonnasta, ohjauksesta, valvonnasta ja asiantuntijapalveluista.
Joustovaraa tulisi olla niin, että pystytään reagoimaan henkilöstötarpeen lisäyksiin ja yleensä tehtäväkentän kasvaessa ilmeneviin seikkoihin. Ensi vuosi osoittaa, onko kahden tehtävän lisääminen lupa- ja tekniselle puolelle tarpeeksi, Vasemmistoliitto pitää tilannetta lautakunnassa silmällä.

Ei kommentteja: