maanantai 30. lokakuuta 2017

Mitäpä Yhdysvaltojen nykyhallinto ei olisi valmis tekemään suuryritysten omistajien voittojen maksimoimiseksi, ei mitään. Ympäristö tai omien lastemme terveys ei siinä paljon paina. 
Englantia taitaville oheinen artikkeli on tästä surkea muistutus. Nicholas Christofin jutussa todetaan myös, että kun kerran Dow Chemicals- yhtiössä ollaan niin vakuuttuneita klorpyrifossin turvallisuudesta, miksei sitä sitten ruiskutettaisi johtoryhmän tiloihin päivittäin.


Mitä tulee Trumpin ja sikäläisen median suhteeseen, se muistuttaa päivä päivältä enemmän totalitarististen valtioiden päämiesten ja heitä kumartavan median suhdetta, sillä erotuksella että Jenkeissä vielä on vaihtoehtoinenkin media. On (politiikan tutkimuksen kannalta) erittäin mielenkiintoista, miten ko. rakenne on sama valtiosta ja ajasta riippumatta. Myös Yhdysvallat, joka on vuosikymmenet korostanut ilmaisun-, mielipiteen- sekä lehdistönvapautta oman maansa peruspilarina, löytää itsensä samasta tilanteesta totalitarististen autokratioiden kanssa. Kyse onkin ihmisluonteesta, joka on sama valtiosta ja ajasta riippumatta.



Ja tässä kiintoisa pätkä siitä, miten kyse on loppuviimein tässäkin myös rahasta.




Ei kommentteja: