tiistai 24. tammikuuta 2017

Tänään alkoi piirin ympäristöopintokerhon järjestämä kierrätysviikko kierroksella Turun TST:llä ja sen tiloissa toimivassa Tex-Vexissä Kanslerintiellä. Kierros onnistui hyvin, väkeä oli paljon, osuutensa varmaan oli sillä että Turun Sanomat julkaisi tiedotteemme eilen. 

Nyt oli käsittääkseni ensimmäinen kerta kun lehti julkaisi tiedotteen järjestämistämme tilaisuuksista, tavallisesti olemme toki ilmoitelleet Menovinkit- palstalla. Olikin todella kivaa kuulla kierrokselle osallistuneilta että olivat lukeneet tilaisuudesta lehdestä. Näin sen pitää mennäkin! Kierrätysviikko jatkuu viikon päästä Kaarinassa, kierrättämisen ja työllistämisen kokonaisuus avautuu näiden tilaisuuksien kautta, langat kerätään yhteen tosiaan ensi viikolla!

Tekstiilikierrätys on monelle se ensimmäinen askel tavalliseen arkirutiiniin. Kävin kesällä Kaarinan kierrätyskeskuksessa tutustumassa, voi myös omien kokemusten pohjalta todeta, että nykyinen työvoimapolitiikka palvelee vain työnantajan ja oikeiston etuja, tavalliset ihmiset ovat tässä häviäjiä. Maailma on kaukana täydellisestä, vasemmistolainen politiikka voi sitä muuttaa paremmaksi myös  työntekijöille. On samalla hyvin tärkeää ja välttämätöntä, että toimintaa pääsi näkemään itse. Olisi myös hyvä kuulla suoraan tekstiilikierrätystyötä tehneeltä, mitä pitää työstään.

Ei kommentteja: