perjantai 20. tammikuuta 2017

Eilen pidettiin Turun Vasemmistoliiton ylimääräinen kokous, jossa hyväksyttiin vaalitavoitteet. Ihan kaikki kunnallistoimikunnan 9.1. nelituntisessa kokouksessa tehdyt esitykset eivät menneet edustajistossa, jäsenistön kesken läpi, esim. oma muotoiluni "Turun oma vuokra-asuntotuotanto on saatava vähintään 30 prosenttiin kaikesta vuokra-asuntotuotannosta" ei mennyt läpi. Muotoiluksi tuli "Turun omaa vuokra-asuntotuotantoa lisättävä." Täpärälle meni.

Samalla tavalla vuokrien alentaminen on minusta selkeämpi ja kannatettavampi tavoite kuin vuokrien kohtuullistaminen. Tämä on demokratiaa, johon kuuluu keskustelua. Oma tavoitteeni tulee olemaan edullisen vuokra-asumisen edellytysten parantaminen Turussa. Se on paras tapa poistaa asunnottomuus ja mahdollistaa jokaiselle kaupunkilaiselle edullinen ja hyvä katto pään päälle.

Kirjastojen tilanne nousi myös esiin tavoitteissa. Kirjastoverkon tulevaisuus Turussa ei näytä valoisalta, kirjastojen tulevaisuus kokonaisuutena Suomessa on mielestäni sekä työvoima- että sivistyspoliittinen kysymys, ja kumpikin näkökulma on kirjastojen uudistamisessa unohdettu.

Ei kommentteja: