keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Maanantaina pidettiin tämän vuoden Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunnan järjestäytymiskokous. Siellä muotoiltiin edustajistolle esitys kaupunkipolitiittiseksi ohjelmaksi. Olin jo viime kesänä kantanut korteni kekoon ympäristö- ja asuntopolitiikkaa sekä koulutuspolitiikkaa  käsitteleviin kohtiin, ja olin kertonut ideoita myös nuorisoa koskeviksi muotoiluiksi. Kivaa huomata että muotoilut menivät ohjelmaesitykseen sellaisinaan.

Pidin tärkeänä että ohjelmassa tehdään selväksi se, että Vasemmistoliitto on Turun ainoana puolueena ollut alusta asti johdonmukaisesti leikkauspolitiikkaa vastaan, jota joka ainoa muu puolue on Turku-sopimuksessa Kokoomuksen johdolla tällä valtuustokaudella ajanut. 

Halusin myös mm. sitä, että kaupungin oma vuokra-asuntotuotanto kasvatetaan vähintään 30 prosenttiin koko vuokra-asuntokannasta. Alkuperäinen muotoilu oli 30 prosenttia, onhan se hyvä että tilanne olisi minimitaso, josta on aina varaa lisätä :) Aihe on hyvinkin ajankohtainen muutenkin; sain tänään valmiiksi TVT:n hallituksessa vuosia istuneen Eila Hannulan haastattelun, joka julkaistaan myöhemmin Turun Vasemmistoliiton Uusi Päivä-lehdessä. Otin siinä esiin tuon muotoiluni.

Eilen minut valittiin jatkamaan Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton ympäristöopintokerhon ohjaajana. Olen ollut sen ohjaajana toiminnan alusta asti, kaksi vuotta. Meillähän homma alkoi kun saimme valmiiksi piirin ekologiaohjelman syksyllä 2014. Se löytyy Viherpunainen vasemmisto ryn blogista oikeutetusti; olihan moni jäsenemme mukana työssä. Opintokerholla on seuraava tilaisuus jo tämän kuun lailla, nyt menemme Kaarinaan. Laitan tiedotteen kun se valmistuu :) Huomisiltana onkin kaksi kokousta päällekkäin ja peräkkäin, nuorisolautakunta ensin, josta suuntaan piirihallituksen järjestäytymiskokoukseen.

Ei kommentteja: