torstai 15. marraskuuta 2012

Pakko vielä puuttua Schubakiin. Vaikka aloinkin kavereiden kanssa jutellessa kyseenalaistaa entistä enemmän, että mitä todellista hyötyä tämän aiheen puinnista vielä on, tajusin lopulta olleeni aiemmin turhan kiltti, ajatukset ovat jalostuneet viime postauksesta.

Olen huomannut, että "heikompi aines" -kommentista on muotoutumassa ns. lentävä lause. Jos itse käytän tätä, mainostanko Schubakia ja hänen laillaan ajattelevia...Päädyin siihen, että sittenkin jatkan aiheen puintia. Tuskin on missään kohtaa pelkoa siitä, että linjaani epäiltäisiin hänenlaisiaan myötäileväksi.

Päinvastoin, viime aikojen uutisointia seuratessa on tullut mieleen, että kaikki puheet siitä, että Suomessa olisi leimaava ja nihkeä suhtautuminen heikompaan ainekseen, ovat tuulesta temmattuja. Kokoomusnuorille ja heidän ajatuksilleen tunnutaan sitä vastoin antavan todella paljon palstatilaa eri medioissa. Hesarikin kuului vähän aikaa sitten oikein eritelleen kokoomusnuorten ideologiaa eikä lainkaan tuomitsevaan sävyyn. Pitääpä siis nostaa hattua Suomen medialle. Heikompaa ainesta oikein tungetaan eetteriin. Jes.

Mitä Schubakiin tulee, hänhän on eronnut nyt veepeejiin tehtävästä. Pakon edessä ja liian myöhään mielestäni, mutta kuitenkin. Eriskummalliseksi osin erotiedotteen tekee se, että hän siinä asemoi kohteluaan raamatullisin vertauskuvin. "Enkä etenkään eroa sen takia, että jotkut Juudakset, joita luulinj ystävikseni, muutamasta hopearahasta ovat ristiinnaulinneet minut".

On siis ilman muuta selvää, ettei hänellä ole kapasiteettia ymmärtää oman toimintansa seurauksia ja kantaa siitä vastuuta. Mutta eikö se olekin heikomman aineksen ominaispiirteitä. Sen lisäksi on syytä kyseenalaistaa Schubakin ja hänen laillaan ajattelevien edellytykset vanhemmuuteen. Pelottava ja ajankohtainen ajatus, että tällainen ajatusmaailma yleistyisi...

**

Tämän päivän Turun Sanomissa oli energiapoliittisesti erittäin ikävä uutinen. Sateinen kesä ja poukkoilevat tukipäätökset ovat vaikuttamassa siihen, että tulevana talvena voimalaitoksissa palaa entistä enemmän kivihiiltä koska turvetta saatiin vain puolet tavoitteesta.

Minusta tällaiset tilanteet pitää estää jo etukäteen jatkossa. Artikkeli lupaakin parempaa tulevaisuudessa, suurimmat yksittäiset investoinnit ovat suunnitteilla biodieseliin. Mikäli biodieselin raaka-aine saadaan aidosti kesävästä lähteestä eikä vaikka palmuöljystä, taäma suuntaus on kannatettava.

Mieltäni lämmittää erityisesti tuulivoimaloiden rakennusinvestointien osuuden kasvu 4-5 miljardiin euroon. Uusiutuva energia tuleekin Suomessa viipymättä saattaa sille tasolle, ettei fossiilisiin polttoaineisiin enää tarvitsisi turvautua. Mikäli täällä olisi oivallettu uusiutuvan energian potentiaali jo paljon aiemmin, ei tänäkään talvena olisi perusteita kivihiilen osuuden kasvattamiselle.

**

Eilen alettiin sitten kerätä turkistarhauksen kieltoa koskeva kansalaisaloite pois keräyspisteistä. Olin itse vähän auttamassa myös; avustin nyt syksyllä pikkuisen Animalian Turun osastoa varmistamalla lomakkeiden riittävyyttä Varissuon ja Lausteen kirjastoissa. Se oli mukavaa, ja ihan mahtavaa on lukea uutisia siitä, miten yli 60 000 suomalaista on antanut tukensa aloitteelle :)

Se menee eduskunnan käsittelyyn keväällä, ja minusta eduskunnan on pakko kuunnella 60 000 äänioikeutetun mielipidettä. Turkistarhaus on ihan mahdollista saattaa historiaan :) Haluan omalta osaltani kiittää joka ainoaa allekirjoittajaa, ja olen hurjan iloinen ollessani yksi kymmenistä tuhansista tukijoista. Työllämme on jo nyt tarkoitus, kun tiedämme tehneemme oman osamme :) Tällaista todellisuutta ei enää eläimille tarvita



Tunnen onneksi fiksuja ihmisiä, ja eräänkin kanssa jutellessa totesimme, että nyt tietenkin moni älähtää ja parkuu elinkeinonsa puolesta. Aikoinaan myös orjien rahtaaminen hirvittävissä oloissa Yhdysvaltoihin toi leivän pöytään monille ihmisille. Eli: aivan mahtavaa että meitä turkistarhauksen kieltäjiä on näin paljon :) Yhteistyö on voimaa!!!!

Ei kommentteja: