maanantai 13. maaliskuuta 2017

Tässä tänään Turun opettajien ammattiyhdistyksen TOAY:n sivulla ilmestynyt oma esittelytekstini, 1.3. tilaisuuteen osallistuneet ehdokkaat saivat laittaa esittelyn sinne.

Raekallio, Eva-Liisa

Vasemmistoliitto
78
Olen Attacin jäsenlehden päätoimittaja ja kasvatustieteilijä, toimin kouluttajana. Olen Turun nuorisolautakunnan jäsen. Olemme tietenkin toimineet nuorisotoimen säästöjä vastaan ja meillä on myös ollut siihen mahdollisuus, kun Vasemmistoliitto ei lähtenyt ainoana puolueena aikoinaan mukaan Turku-sopimukseen ja leikkauspolitiikkaan. Lapsista ja nuorista ei saa säästää.

Ensinnäkin ideologinen leikkauslinja on lopetettava. Nyt puhutaan siitä, että maakuntauudistuksen seurauksena kuntaveroa laskettaisiin roimasti. Mielestäni pitää päinvastoin varmistaa kaikin tavoin, että peruspalveluiden, kuten juuri kasvatuksen ja koulutuksen määrärahoja lisätään, ja tämä vaatii nykyisen suomalaisen veropolitiikan ja nimenomaan myös varojen kohdentamisen täydellisen muutoksen. Tällä hetkellä opettajien työtä ei arvosteta pätkääkään. Kyse on kuitenkin poliittisesta tahdosta.

Ei kommentteja: