sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Olen matkalla Helsingistä Turkuun takaisin, osallistuin Attacin keskustelutilaisuuteen hankintojen verovastuusta:

Attacin ja Helsingin yliopiston Attacin keskustelutilaisuus: julkisten hankintojen ja toimintojen tulevaisuus.

Missä määrin ja miten julkisten toimintojen ulkoistaminen on seurausta uusliberaalista globalisaatiosta? Miten EU ja globaalin hallinnan järjestelmät sääntelevät ulkoisia hankintoja? Minkälaisia muutoksia tarvitaan, jotta järjestelmä olisi toimiva ja legitiimi erityisesti demokratian, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja ympäristönäkökohtien kannalta? Näistä aiheista keskustelevat filosofian dosentti ja kansalaisaktivisti Thomas Wallgren, hankintajuridiikan parissa työskentelevä teologian tohtori ja oik. kand. Sanna Lehtinen sekä Attacin hallituksen jäsen Aleksi Karppinen.

Oli erittäin kiinnostavaa keskustelua. On selvää, että esim Turussa kiinteistöliikelaitoksen hallinnossa ja kaupungin poliittisessa kokoomusjohdossa ilmenevä haluttomuus puuttua aidosti jatkuvasti sadoillatuhansilla ja miljoonillakin euroilla budjettinsa ylittäviin remontti- ja korjauskustannuksiin, liittyy ns. Turun tautiin ja yleisesti uusliberaaliin ideologiaan. Verovarat menevät suoraan yritysten taskuihin.

Poliittiset kuntapäättäjät eivät välttämättä perehdy papereihin, jonka olen itse todistanut useita kertoja. Kun itse olen lukenut matskut moneen kertaan, esityslistan kohdat tulevat yllätyksenä muiden ryhmien edustajille. Tämä toki liittyy Turku-sopimukseen; kun kaikki on ennalta päätetty kaupunkia yrityksen tapaan johtavan sopimustekstin pohjalta, ei ole mitään väliä mitä sanot kokouksessa. Kuntapäättäjän täytyy pitää veronmaksajien ja julkisten palvelujen puolta.

Tilaisuuden jälkeen oli vuosikokous, ja minua esitettiin ja minut myös valittiin Attacin hallitukseen :)

Otin kuvia alustajista Lehtisestä ja Wallgrenista, sekä Attacin verovastuukampanjan esitteestä. IPadilla niitä ei kuitenkaan pysty lisäämään blogiin tosta vaan, ota näistä selvä. Koitan muuten. Oli mukavaa ehtiä vaihtamaan pari sanaa Wallgrenin ja Heikki Patomäen kanssa. Juttelimme Wallgrenin kanssa mm vuosi sitten Turun Sanomissa ilmestyneestä, koulutusleikkauksia kritisoineesta mielipiteestämme "Sivistyksestä ei ole varaa leikata". 

 http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/855724/Sivistyksesta+ei+ole+varaa+leikata

Herrat puhuivat helmikuun lopussa Hesassa mm. HYYn Attacin järjestämillä Kola-sitseillä, en kumminkaan niitä varten lähtenyt Hesaan. Kävin kanssa taas Lushissa pari kivaa juttua ostamassa :) Pyysin uusinta Charity Potia näytteeksi, siitä muistaakseni menee suuri osa hyväntekeväisyyteen, tällä kertaa Turku Pridelle!!

Lähetin reissulta vastaukseni Turkulaisen vaalikoneeseen, nyt olen tehnyt sen lisäksi Ylen, TS:n ja Hesari/Iltiksen sekä Animalian vaalikoneet. 


Ei kommentteja: