lauantai 17. syyskuuta 2016

Torstaina oli nuorisolautakunnan kokous, jossa listalla olivat mm. tuo minun Saskan kannattamana tekemä aloite nuorisovaltuustovaaleista, kuten myös Turku Rock Academyn jatko sekä Hansan Pop-UP-nuorisotilan jatko. 

Odotimme vastausta aloitteeseen vasta marraskuun kokoukseen, saimmekin sen jo nyt. Siihen hyvät uutiset pitkälti jäävätkin. Kuten laitoin aiemmassa blogipostauksessa, nuorisopalvelut eivät esittäneet konkreettisia toimenpiteitä äänestysprosentin erojen tasaamiseksi, vaan päinvastoin vastauksessa todettiin ettei vaikuttaminen vain kiinnosta kaikkia. 

Myöskään suullinen selvitys ei tuonut muutosta tähän. Nuortenpalveluissa siis hyväksytään se, että äänestyskäyttäytyminen eroaa huikeasti nuorten välillä. Samalla hyväksytään se, että vaikuttaminen ja aktiivinen osallistuminen yhteiskuntaan äänestämällä eriytyy. Tämä oli nähtävissä nuorisovaltuustovaalien äänestysprosentin jakautumisesta Turun koulujen välillä, joita tietoja pyysin maaliskuun lautakuntakokouksessa. Lautakunta oli lopulta siis kokonaisuudessaan tietojen pyytämisen kannalla. Äänestäminen on luontevaa liian harvalle turkulaiselle nuorelle. Äänestämättä jättämisen seurauksia olemme todistaneet jo pitkään eri vaaleissa, laskevan äänestysprosentin myötä. 

Nykyinen oikeistohallitus on syntynyt osaltaan juuri siksi, että oikeistoa kannattavat ovat aktiivisimpia äänestäjiä muutenkin. Ja seurauksista kärsimme nyt kaikki.  Päätimmekin julkaista mielipiteen aiheesta ja kirjoitin myöhään torstaina pohjan johon tuli Saskalta vain pieniä muokkauksia. Mielipide lähti vielä torstaina eteenpäin.

Rock Academyn toiminnasta kävivät puhumassa Mark Bertenyi ja Tomi Arvas. Valmiiksi koostetun diaesityksen sijaan minua kiinnostivat niiden nuorten tarinat, joita toiminta on todella auttanut ja pyysinkin niitä. Rock Academy on oikeasti auttanut porukkaa huumekoukusta jaloilleen. Pakko sanoa että tarinat koskettivat ja pelkäsin että alan itkemään. Ei sellaista toimintaa voi kukaan vähääkään inhimillisiä tunteita omaava ajaa alas. Olimme Saskan kanssa valmistautuneet esittämään toiminnan jatkoa ja määrärahapyyntöä jo ennen kokousta, onneksi tarinat vakuuttivat kaikki ja toiminnan jatkoa esitti koko lautakunta. 

Hansan nuorisotila saavutti niin suuren suosion kesällä, että lautakunta oli toiminnan säännöllistämisen kannalla. Toivonkin, että nuoret saavat Hansaan pysyvän tilan.

Ei kommentteja: