tiistai 20. syyskuuta 2016

Kuvien kopiointi ja siirtäminen on tosi hankalaa padilla. Yritän pöytäkoneelta tuonnempana.

Mietin taas kerran sitä mikä tekee Donald Trumpista niin suositun. Kyse on varmastikin osaltaan samasta ilmiöstä, joka selittää Kokoomuksen monivuotista menestystä Suomessa. Ihmiset haluavat olla menestyjien ja voittajien puolella, vaikka menestyjät ja voittajat harvemmin ovat häviäjien ja heikkojen puolella. Kyse on Trumpin kohdalla myös siitä, että hän osaa puhutella suurta yleisöä samaan tapaan kuin Soini perussuomalaisten kultakaudella. Kyse on taitavasta tilannearvioinnista myös. 

Oikeistopoliitikka onnistuu kerta toisensa jälkeen kääntämään ihmiset ja väestöryhmät toisiaan vastaan. Ihmisten kiukku ja viha kohdistuu uusiin tulokkaisiin, joille kertyvien etujen nähdään yleisen niukkuuden vallitessa olevan pois itseltä. 

Parhaillaan käydään keskustelua äärioikeistolaisten liikkeiden kriminalisoinnista. Vaikka olen samaa mieltä että se olisi voimakas ja oikeansuuntainen viesti, liikkeiden vaarallisuus tuskin vähenee niiden siirtyessä maan alle. Yhteiskunnassa tavoitteen tulisi olla kansallissosialistisia taipumuksia ja pyrkimyksiä rakenteellisesti vähentävän ja hillitsevän politiikan vahvistaminen.

Toisin sanoen vasemmistolainen ja demokratiaa rakentava politiikka, johon nimenomaan liittyy kaikkien osuuden ja osallisuuden vahvistaminen ja vaikutusmahdollisuuksien tukeminen, teemat joita nimenomaan käsittelemme Saskan kanssa mielipiteessämme, jota ei vielä ole julkaistu.

Ei kommentteja: