sunnuntai 21. elokuuta 2016

Meillä on Suomessa arjessamme paljon sellaista, jonka otamme helposti itsestäänselvyytenä. Kuten vaikka jääkaappipakastimet. Tarkoitan jääkaapin alaosassa olevaa pakastinta. Ennen kuin muutin nykyiseen kotiini, minulla ei kahdeksaan vuoteen ollut pakastinta. 

Oli minulla toki kaksiosainen jääkaappi, mutta kumpikin osa oli jääkaappi. Pakastinta lähinnä oli tosi huono pakastinlokero, jossa ei voinut pakastaa mitään, ainoan jään se teetti ulkopuolelle ja nimenomaan oikealle puolelleen. Jääkaappisysteemini oli vuosimallia 1982 joten ei ehkä ihmekään jos jääkaapin oven tiivisteet alkavat falskata siinä määrin, että pakastinlokeron nimen aiheetta saava lokero tai siis sen oikealle puolelle muodostuva jää pitää sulattaa jo useita kertoja vuodessa...

Olen nyt todella osannut arvostaa hienoa ja toimivaa pakastintani. Marjoja en oikein osaa pakastaa, mieluiten syön ne tuoreina mutta on todella kivaa kun voi esim pakastaa hiivaa, tehdä sämpylöitä ja pakastaa niitä varastoon. Sitten vaan voi joku ilta ottaa pakkasesta leipäpussin sulamaan ja aamiaiseksi on tuoretta sämpylää :) 

On myös kiva huomata että leivonnan niksit pysyvät hyppysissä vaikka jonkun reseptin testaisikin ekaa kertaa. Mulle kävi just niin vähän aikaa sitten, kun kesätyöni loppui ja leivoin töihin mansikkarahkapiirakan. On kauan edellisestä rahkapiirakasta, mutta niin vaan tuli semmoinen josta työkaverit antoivat hyvää palautetta ja itsekin piti todeta että jee, leivonta on vielä hallussa! 

Ei kommentteja: