tiistai 9. huhtikuuta 2024

Valio keskittää vegaanista tuotantoaan mm. lakkauttamalla Turun Planti- tuotteita valmistavan tehtaan. Siinä mennään ojasta allikkoon vähintäänkin, ja lähituotantona valmistettuja vegaanisia tuotteita on Suomessa pian taas vähemmän.

Kavli luopui taannoin Planti- tehtaastaan Turussa, ehkä myös siksi, miten paljon turhia kustannuksia  elintarvikeviranomainen heille sälytti taannoisessa pakkausmerkintäkiistassa. (maidottomissa, vegaanisissa tuotteissa ei saa lukea, että ovat maidottomia) Tein aikoinaan lautakunnassa paljon työtä tukeakseni vegaanista lähituotantoa, niin tämä kirpaisee monellakin tavalla. Pakkauskiistaa käsittelevä lehtijuttuni alla.

Kun yritys myi tehtaan Valiolle, ajattelin että tuotanto kuitenkin säilyy Turussa. Jutusta kuitenkin selviää, että työntekijöille kauniisti sanottuna valehdeltiin kaupan yhteydessä, kun työpaikkojen luvattiin säilyvän. Työntekijöiden edellytetään nyt pidentävän työmatkojaan 150 kilometriä, kun Valio keskittää tuotantoaan. 

Pienempiä merkkejä, kuten Kaslink ja Planti on viime vuosina myyty Fazerille ja Valiolle tiheään tahtiin, mutta jostain syystä kuviota ei saada kannattavaksi. 


https://www.hs.fi/talous/art-2000010346714.html






Ei kommentteja: