lauantai 6. huhtikuuta 2024

Kirjoitin joku aika sitten Turun nuorisovaltuutetuista, jotka peräänkuuluttivat sitä, että nuoria kannustettaisiin äänestämään. Tämän päivän Hesarissa on juttu toisesta valtuutetusta, joka on liittynyt kokoomusnuoriin ja ilmoittaa tavoitteekseen olla Turun pormestari ja Suomen presidentti. En saanut kovinkaan tarkkaa käsitystä siitä, miten valtuutettu aikoisi esim. kaventaa varallisuuseroja ja parantaa lähipalveluja. Hän kertoi saaneensa äänivyöryn enimmäkseen somestoorien leviämisen kautta. Valtuutettua on pyydetty käymään nuokkarilla kertomassa nuorisovaltuuston työstä. 

Tuli elävästi mieleen meidän vasemmistoliittolaisten nuorisolautakunnan jäsenten kahdeksan vuotta sitten tekemä aloite, johon sain mukaan mm. sen, että nuorisotiloihin pitäisi suunnata puoluepoliittisesti sitoutumattomien tahojen pitämä kiertue äänestämisen merkityksestä. 

Siinä piilee tiettyjä vaaroja, että tiettyyn poliittisen linjan, tässä tapauksessa oikeistolaisen leikkauslinjan kannattajat ja tekijät kertovat nuorille asioista. Sitoutumattoman tahon voi myös olla helpompi kertoa nuorille siitä, miksi somestooria ei ole hyvä käyttää äänestysperusteena. Olisi tästäkin syystä ollut todella tärkeää, että Turun nuorisotoimi olisi toteuttanut aloitteemme juuri sellaisena miten sen esitimme.

Tässä kolumnini aiheesta.



Ei kommentteja: