perjantai 26. huhtikuuta 2024

Eiliseen lukiolaisten ulosmarssiin osallistui kymmeniä tuhansia lukiolaisia. Osallistujien määrä myös täällä Turussa lämmittää monestakin syystä, myös siksi kun itse olen järkännyt useampia mielenilmauksia, eikä osanottajien määrää ole koskaan voinut ottaa itsestäänselvyytenä. 


Ihmisten vastarinta luo toivoa, että tulossa on parempia aikoja. Samalla tällainen on Suomen oloissa todella harvinaista. Lukiolaiset eivät protestoi juuri koskaan. Otetaan vaikka Sipilän hallituksen koulutusleikkaukset, joiden aikana olin mukana Koulutuslakko- liikkeessä. 


Ulosmarsseja ja mielenosoituksia koitettiin yhdessä järjestää, olin Turun puolesta mukana valtakunnallisessa tapahtumien suunnittelussa. Silloin ne eivät vielä saaneet näin suurta voimaa, kun mukaan lasketaan kaikki tämän hallituksen aikana tehdyt ulosmarssit ja mielenosoitukset. Nyt on selvästi menty monen sietokyvyn yli. Tämän kaiken kun saisi kanavoitua niin, että saataisiin maahan uudet eduskuntavaalit ja uusi, järkevä hallitus joka ei jokaisella päätöksellään murenna kaikkea hyvää kehitystä ja edistystä.

Ei kommentteja: