torstai 25. maaliskuuta 2021

Turussakin ilmeisesti jatketaan käytäntöä ilmaisten maskien jakamisesta vähävaraisille maskipakon ja liikkumisrajoitusten astuessa voimaan. Syytä olisi. Jos ne lähetettäisiin kotiin, päätyisivät oikeille ihmisille. Myös asunnottomien maskeista on kannettava vastuu. Jospa Turku satsaisi tähän sen sijaan että turkulaisilla maksatetaan Logomon sillat ja vastaavat.

Viherpunainen vasemmisto ry piti Vasemmistoliiton telttaa Asunnottomien yönä viime lokakuussa Turussa, ehdotin alunperin että olisimme jakaneet asunnottomille ja vähävaraisille ilmaisia maskeja tapahtumassa. Halusin myös, että maskit olisivat kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja, ettemme tukisi Kiinan ihmisoikeusrikkomuksia ostamalla uiguurien pakkotyönä tekemiä maskeja. Samaa ehdotin jo elokuun piirihallituksessa marraskuun syyspiirikokoukseen ja kokousedustajille jaettaviin maskeihin liittyen. Olen itse käyttänyt Globe Hopen maskeja, ne tehdään korkeintaan Baltiassa kotimaisesta kierrätysmateriaalista.

Pidin tärkeänä korvata Asunnottomien yön maskienjaolla sitä, kun ilmaiseksi vähävaraisille jaetut maskit olivat menneetkin muille. Että asunnoton pystyisi hoitamaan jonkun pakollisen asian jos tulee maskipakko. Ilmeni, että maskeja jaettiin tapahtumassa muuten. Tässä linkissä kannarimme ”Turusta kaupunki, jossa kaikilla on koti” ja tunnelmia Asunnottomien yöstä.

https://viherpunainen.blogspot.com/2020/10/

Ei kommentteja: