torstai 4. maaliskuuta 2021

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007840932.html

Niin paheksun minäkin jutun asiantuntijoiden tavoin historiattomuutta. Siihen joutuu jatkuvasti törmäämään rakennus-ja lupalautakunnassa. Olen tätä usein miettinyt ja siitä kirjoittanutkin, Suomessa on ohut sivistyneistö ja historiallisuuteen suhtaudutaan kielteisesti. Otetaan vaikka tämän Hopia- kahvilan omistajan kommentti ”Ei me mitään museota haluttu”. 

Sehän on kuin suoraan Hotelli Seurahuoneen johtajan taannoinen kommentti hotelliremontista, jossa myös modernisoitiin arvokohdetta. Se oli meillä lautakunnassa, esitin osin museon linjaakin tiukempaa vanhan säilyttämistä, nimenomaisesti seinämaalausten osalta. Ei mennyt läpi. 


No joo, ei tarvi sitten tähänkään kahvilaan mennä kun Helsinkiin taas pääsee. On menty etäkokouksina jo vuosi, ja taidetaan mennä vielä pitkään. Ekbergin kahvila modernisoitiin jo aiemmin, harmitti tosissaan kun en ikinä kerinnyt sinne ennen remonttia, aukesi vasta pitkään sen jälkeen, kun olin tullut aamulla Helsinkiin.


Ulkomailla olen nauttinut kahviloissa vanhasta, arvokkaasta ja historiallisesta tunnelmasta, ulkomaille täytyy näköjään sen perässä mennäkin.

Ei kommentteja: