keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

 

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5247496/Porrastalon+tulo+Kristiinankadulle+varmistui++KHO+ei+myontanyt+valituslupaa+Asunto+Oy+Wilenialle

Toimittajan kuvateksti kuuluu: Suomen Pankin talo suojellaan. No enpä nyt sanoisi, kun viereen nousee tämä karmea hökötys. Kyllä siinä tärvellään arvotaloa. Kristiinankadulle nouseva tornitalo oli meillä lautakunnassa 24.8.2017 pidetyssä kokouksessa. Kokoomus olisi puuttunut tornitalon korkeuteen.
Itse esitin, että tornitalo olisi korvattu arvokkaaseen ja historialliseen ympäristöönsä paremmin sopivalla rakennuksella. Esitystä ei kannatettu ja päätettiin ainoastaan kiinnittää huomiota tornitalon korkeuteen. Vihreiden van Ooik kannatti kokoomuksen Karlssonin esitystä. Ongelma on tornitalo itsessään. Se ei kerta kaikkiaan sovi ympäristöönsä. Jätin eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.

Turkua ollaan muutenkin muuttamassa väärään suuntaan, ja vieläpä historiallista keskustaa. Pidän nykyisestä Piispankadusta, minusta on ihan ok että arkkipiispan asunto ja Tuomiokirkko ovat saaneet ympärilleen rauhallista tilaa sen jälkeen, kun liikennettä vähennettiin dramaattisesti alueelta. Reitti on viihtyisä Jokikadulta saakka. Ilmeisesti rauha ja arvokkuus ei monellekaan sovi. Joen yläsuiston vehreys, jota vasten Tuomiokirkko piirtyy, on juuri se näkymä jota vaihto-opiskelijatkin kuvaavat ahkerasti Tuomaansillalta. Tarvitaanko ulkomaalaiset kertomaan että maisemasta kannattaa pitää kiinni eikä täytellä silloilla sun muilla rakennelmilla. Toivon että suunnitelma jää paperille mutta pahaa pelkään, että se näkee päivänvalon tyylitajuttomissa käsissä.



Ei kommentteja: