sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Uusi Päivä- lehti ilmestyi eilen. Tässä linkki Aamusetin näköislehteen, Uusi Päivä siis ilmestyi sen välissä. Oma painetusta lehdestä löytyvä juttuni muuttui pikkuisen kuntapoliittisen ohjelman lopullisen muodon myötä, tässä alla se alkuperäisessä muodossaan.

http://www.aamuset.fi/arkisto/20170204/index.html#11/z




Sosiaalista asuntopolitiikkaa

Eila Hannula on ammattiyhdistysaktiivi, joka on ollut mukana Turun vuokratalot Oy TVT:n hallituksessa jo 13 vuotta. Tänä aikana hänestä on tullut turkulaisen vuokra-asuntopolitiikan asiantuntija.

Turun Vasemmistoliiton kaupunkiohjelmassa linjataan, että kaupungin omien vuokra-asuntojen määrää tulee nostaa vähintään 30 prosenttiin koko vuokra-asuntokannasta. Hannulalla on tähän ratkaisuehdotus, tavoite saavutetaan hänen mukaansa tonttipolitiikalla. "Vuokra-asuntotontteja tarvitaan lisää, ja niiden pitäisi olla sellaisilla paikoilla, että vuokrattavuus säilyisi."

Kaupungin vuokra-asuntoja tarvitaan Hannulan mukaan enemmän ja monipuolisesti ympäri Turkua. "Tarjolla täytyy jatkossakin olla niin kerros- rivi-kuin puutaloasumista," hän korostaa. Hannula pitää tärkeänä vuokra-asuntojen hajauttamista niin, että keskittymät estetään, ja maahanmuuttajien asuttaminen hoidetaan hyvin.

Asuminen on Suomessa liian kallista, ei vain Turussa. Vuokrien kohtuullisuus on Hannulalle tärkeä kysymys. Hannula näkeekin TVT- asunnot sosiaalisena omistajana:" Yhtiön pitää pystyä vastaamaan asunnottomuuden haasteeseen yhdessä sosiaalitoimen kanssa. TVT on johtava toimija vuokramarkkinoilla, mutta se ei saa olla johtaja vuokrahinnoittelussa. Kysymys on sosiaalisesta asumisesta, ei yksityisestä voitontavoitteluun perustuvasta asumisesta", hän painottaa. 

TVT on Eila Hannulan mukaan tullut avoimemmaksi, ja ottanut asukkaita huomioon. Asuntojen kunnosta on pidetty hyvää huolta, toisaalta toimintaa on tehostettu ja saatu siten säästöjä aikaiseksi. Liiketoiminnan ja sosiaalisen asumisen yhdistäminen on asuntoyhtiön tulevaisuuden suurimpia haasteita. Eila Hannula haluaa säilyttää asuntoyhtiön kaupungin omistuksessa:" Asuntojen myynnissä ja purkamisessa on oltava erittäin kriittinen jatkossakin", hän sanoo.

                                                                                                                 Eva-Liisa Raekallio                                                                        



Ei kommentteja: