tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vasemmistoliiton seuraava puheenjohtaja on Li Andersson! Vaikka puoluekokous pidetään vasta tänä viikonloppuna, on tämä saletti koska muut pjehdokkaat luopuivat kampanjasta neuvoa-antavan jäsenäänestyksen tuloksen selvittyä. Li oli ylivoimainen; äänestäneistä jäsenistä yli 60% äänesti häntä. Puolue saa oikein hyvän puheenjohtajan Listä. 

Li on jo katsonut tulevaisuuteen ja seuraaviin eduskuntavaaleihin puhumalla punavihreän hallituspohjan puolesta. Jo silloin kunVassi oli viime hallituksessa, haikailin itse juurikin punavihreää hallitusta jossa olisivat Vassi, SDP ja Vihreät. Se olisi unelmahallitus eikä tällä hetkellä vaikuta ollenkaan saavuttamattomalta. Olenkin samaa mieltä kuin uusi puheenjohtaja; sellaisella (punavihreällä) hallituspohjalla Vassi pystyy tekemään omannäköistään politiikkaa. Toivon tähän maahan jälleen vahvan ja yhtenäisen vasemmiston aikakautta. Kun se nähtiin edellisen kerran, Suomi ja suomalaiset voivat paremmin kuin koskaan.

Kiinnitin huomiota uutiseen, jossa oli arvioitu Vihreiden kannatuksen nousun salaisuudeksi sitä, että puolue on saanut tukijoikseen ja riveihinsä nykyiseen koulutuspolitiikkaan pettyneitä sivistysporvareita kokoomuksesta. Tämä on erinomaisen kiinnostavaa. Kokevatko kokoomuslaisen ideologian nimiin vannovat ihmiset todella vihreät poliittiseksi kodikseen.

Ei kommentteja: