keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Pariin viikkoon on mahtunut todella paljon. Kaikki tietenkin puhuvat Brexitistä, syystäkin. Itse aloitin uudessa tosi mukavassa työssä ja istuin vielä viime viikolla joka ilta työpäivän päätteeksi kokouksissakin. Niin, kaikkea ei yhteen blogikirjoitukseen voi mahduttaa vaikka parhaani olen joskus yrittänytkin. Heh.

Brexit. Olin sittenkin yllättynyt tuloksesta, mutta kuulin myös että moni britti oli äänestänyt eron puolesta ja katunut äänestyspäätöstään jälkikäteen. Toki lähtökohta tulisi olla, että päätökset punnitaan aina etukäteen pienemmissäkin ratkaisuissa?!? On pelottavaakin miten köykäisin perustein päätöksiä tehdään.

Uskon, että näemme seuraukset vasta pitemmällä aikavälillä. Tämä voi mahdollisesti merkitä Great Britainin ja United Kingdomin loppua, mikäli esim. Skotlanti seuraavan kerran onnistuu itsenäisyyspyrkimyksissään. Heti sekin keskustelu alkoi. Taloudelliset ja poliittiset seuraukset ovat todella monivivahteiset, mutta eroamisneuvottelujen tulosta ja kaikkea mitä sillä välin ehtii tapahtua, on kokonaisuutena liian aikaista lyödä lukkoon. Hätiköinti ei kannata. Päätös antaa paljon tilaa analyyseille, joka tapauksessa.

Nuorisolautakunta ehti pitää kevään viimeisen kokouksensa jo aikaisemmin. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa kaupungin Lapissa sijaitsevan Nukkumajoen leirikämpän kohtaloa jota on lautakunnan kokouksissa puitu vuosia. Jälleen kokoomuksesta kuului ääniä kämpästä luopumisen puolesta.

Minun on hankala ymmärtää, miksi turkulaisten nuorten ja yhdistysten keskuudessa suositusta kämpästä pitäisi luopua. Viime lautakunnan avustustyöryhmän kokouksessa selvisi, että muutamakin täkäläinen yhdistys reissaa Nukkumajoelle Lapin maisemiin rentoutumaan ja olemaan yhdessä. Mukana oli mm. yksinhuoltajien yhdistys. Itse yksinhuoltajan tyttärenä tiedän että niissä perheissä tarvitaan irtiottoa arjesta.

Kyllä kaupungin pitää mahdollistaa ja tukea tavallisten turkulaisten monipuolista vapaa-ajan toimintaa jatkossakin. Lautakunta äänesti lopulta asiasta ja leirikämppä säilyy Lapissa ainakin lähiajat, onneksi. Sen jatko pitäisi nähdäkseni turvata pidemmäksikin aikaa.

Ei kommentteja: