maanantai 16. toukokuuta 2016

Viime torstaina pidetyssä nuorisolautakunnan kokouksessa ennalta tehdyt esitykset nuorisojärjestöjen ja -yhdistysten avustuksista menivät läpi sellaisinaan. Nuorisojärjestöjen ja erilaisten avustusta hakeneiden harrastusyhdistysten talous on taas vähäksi aikaa reilassa, kaupunki kerrankin laittaa rahojaan oikeaan osoitteeseen kun nuorten toimintaa tuetaan, jee!

Lautakunnan kokouksessa käsiteltiin strategista sopimusta seuraaville vuosille, jossa on vahva viritys nuorisotoimeen kohdistuvien leikkausten käytännön toteutukseen. Luvut ja strategiat ovat myös nuorisotoimelle valtuuston päätöksen sinetin jälkeen ahtaat ja vaikeat. Kuten Saskan ja demarilautakuntalaisten kanssa kuitenkin olemme esille tuoneet; turkulainen nuorisotyö tulee jatkumaan entisellä tasollaan jos se meistä on kiinni.

Olen hyvin pahoillani siitä, ettei Vasemmistoliitto saanut kaupunginvaltuustossa säästöt torjuvan esityksensä tueksi muita puolueita. Lautakunnassa tehtävät päätökset ovat näin ollen vaarassa tulla aina jyrätyiksi. Oppositiopuolueilla olisi mielestäni nyt tuhannen taalan paikka toimia hallituksen kurjistamispolitiikkaa vastaan mutta nähtävästi Vassi on ainoana yksin leikkauslinja vastustamassa. Ei sen näin pitäisi mennä. En kuitenkaan kuulu niihin jotka vetävät maton lautakuntapäätöksenteon alta sanomalla ettei lautakunnassa kuitenkaan voi vaikuttaa.

Nähdäkseni lautakuntatyö on sitä varten, että siellä tehdään työtä turkulaisten hyväksi joka tapauksessa, riippumatta siitä mitä päätöksiä myöhemmin esim. valtuustossa tehdään. Sehän on demokratian ydin, että aina täytyy eri elimissä pitää kiinni mahdollisuudesta ja oikeudesta tehdä politiikkaa ja olla ehkä myös eri mieltä, jos eri mieltä olemalla parhaiten voi köyhien ja pienituloisten asiaa ja julkisia palveluita puolustaa. Poliitikot ovat ihmisten valitsemia ja meidän kaikkien pitäisi ajaa ihmisten asiaa mutta useimmiten tämä kyllä näyttää unohtuvan.

Ei kommentteja: