torstai 11. helmikuuta 2016

Pidän kädessäni Suomessa tehtyä Oat Latte-kahvijuomaa elikkäs kaurakahvijuomaa. Todella hieno juttu että Suomessa valmistetaan näitä ja että ilmastoystävälliset vaihtoehdot lisääntyvät elintarvikkeissa. Älyttömän hieno juttu on kuitenkin se, että tuo juoma oli ilmainen palanpainike ja saatu Assarin kassalta mukaan, lounaan yhteydessä jonka söin viideltä iltapäivällä!!!

Tässä on monia juttuja joista olla ylpeä ja iloinen. No kaurajuoma, ilmaiseksi mutta että Unicalta :D Ihan aidosti pakko todeta etten olisi uskonut näkeväni tätä päivää. Kaurajuomaa mukaan Assarilta kun se on auki myöhään iltapäivällä :D Kun tein niin paljon TYYn ravintolavaliokunnassa töitä 2008-2009 kasvis- ja vegaanisen ruoan eteen ja nimenomaan kävin keskusteluja Assarin aukiolojen pidentämiseksi jotta vähävaraisilla opiskelijoilla olisi mahdollisuus edulliseen ruokailuun myös alkuillasta, tämänpäiväistä osaa todella arvostaa. Todella hieno juttu ja on siihen aikaakin mennyt...

Kun kuulin ekan kerran siitä että Assarin aukioloajat pitenevät, olin tietty vielä enemmän innoissani. Sitten realismi kuitenkin pyyhälsi kehiin ja tajusin että tämän suunnanmuutoksen täytyy liittyä Ylioppilastalo A:n keväällä alkavaan remonttiin, jonka yhteydessä Assari ja Brygge myös menevät luonnollisesti kiinni. Vaikka Assarin pidennetystä aukiolosta seuraakin taloudellisia riskejä, ne jäänevät joka tapauksessa vähäisiksi kun ravintolat menevät kuitenkin kohta kiinni...

Kyse ei ehkä siis olekaan puhtaasti ja pelkästään kädenojennuksesta pienituloisille, vaan bisneslogiikan puitteissa tehdystä ratkaisusta. Perun puheeni, jos aukioloaikojen pidennys jätkuu normaalikäytäntönä remontin jälkeen.Yhteiskunnassa katsotaan liian monia asioita bisneslogiikan, ja vain sen kautta. Esimerkiksi opiskelijaruokaloiden pidennetyt aukiolot pitäisi nähdä palveluna, ei hukkainvestointina. 

Tein äskettäin ratkaisun lähteä ehdolle TOK:n edustajistovaaleihin. Mietin asiaa kauan, koska olen luonnollisesti eri mieltä osuuskaupan toriparkkilinjasta ja olen usein kaivannut enemmän eettisiä ja kestävän kehityksen mukaisia tuotteita S-ryhmän eri kauppojen hyllyille. Mutta sitten mietin, että voisinkin koittaa tehdä jotain näille epäkohdille kun kerta olen tehnyt ennenkin töitä kestävän yhdyskuntasuunnittelun ja eettisen ruoan eteen, ja laitoin itseni peliin. 

Kovin paljoa missään vaaleissa mukana oleminen ei 2012 kunnallisvaalien jälkeen motivoi, tuli niin vähän ääniä. Ei ollut varaa esitteisiinkään. Tilanne ei näytä yhtään paremmalta nyt tai tuskin tulee paranemaan ensi keväänäkään, mutta toisaalta meitä pienituloisia ja varattomia nimenomaan tarvittaisiin ehdolle. Eri asia toki on että mistä kukaan tietää meidän olevan ehdolla kun meitä ei tuolla turuilla ja toreilla eikä esitteissä näy. Mutta kuten olen aiemminkin tässä blogissa todennut, ei ole hyvä jos ääneen pääsevät vain ne joilla on varaa panostaa omaan mainontaansa. Mutta  haluaako sitä toisaalta ottaa riskiä ettei ääniä tule. Pitää miettiä onko ehdokkuudessa sittenkään järkeä.

Ei kommentteja: