lauantai 27. helmikuuta 2016

Nonni! Oli tolkuton ryysis Assarilla ja oli lauantai-iltapäivä!! Mahtavaa. Toivottavasti lauantaiden onnistuminen kerta toisensa jälkeen saa Unican johdon pidentämään Assarin aukioloaikaa myös lauantaiden osalta remontin jälkeen.

Suunnanmuutos on hidas, mutta etenemistä kuitenkin tapahtuu. Mutta kyllä siihen menee vielä kauan että kaikki kampusravintolat tarjoaisivat pelkkää luomukasvisruokaa, vegaanisesta puhumattakaan, ja että tarjolla olisi pelkkää reilua luomukahvia. Kaikki tämä olisi täysin mahdollista jo nyt, no ehkei sataprosenttista luomua kuitenkaan saataisi, mutta kyse on poliittisesta tahdosta. 

Olisi ollut jo 2009 kyse poliittisesta tahdosta, kun olin ravintolavaliokunnan puhiksena mutta jos silloin kaikki eteni hyvin hitaasti, syynä oli osin se ettei kasvisruoka ja luomu ja reilu olleet vielä samalla tavalla lyöneet läpi. Seli seli? Mutta nythän kyse ei enää ole siitä että nuo olisivat suurelle yleisölle tuntemattomia käsitteitä. Mikään ei estä sitä, että roolit kääntyisivät ja kampuksella olisikin pelkästään yksi liharuokaa tarjoava ravintola kun nyt Brygge on ainoa pelkkää kasvisruokaa tarjoava mesta.

Ja kotona odottaa eilen tehty linssimakaronilaatikko ja eilen tehdyt sämpylät. Jotka taitavat muuten olla ihan vegaanisia. Ellei hiiva sitten ole poikkeus? Reseptissä kyllä mainitaan maito mutta teen ne veteen. Sämpylät ovat parhaita lämpiminä ja myönnän että lämmitän niitä usein mikrossa ennen syömistä. Sillä tavalla saa takaisin sitä vastapaistetun sämpylän fiilistä kunnes onkin jo aika tehdä uusia :)


Ei kommentteja: