torstai 11. helmikuuta 2016

Koulutuslakon tarina jatkuu tänä keväänä myöskin keskustelutilaisuuksien sarjan merkeissä. Minä olen yksi puhujista, pidän settini 4.3. Mukana ovat esim. professorit Heikki Patomäki ja Juha Suoranta. En ole huonossa seurassa, tosiaankaan :) Ja ohimennen toki hauska huomio että puhujissa on Vasemmistoliiton väki aika hyvin edustettuna. Patomäkihän on puoluehallituksen jäsen ja minä toimin kopotyöryhmässä. Eikä Suorantakaan ole varsinaisesti tunnettu oikeistolaisista näkemyksistään.

Muitakin suunnitelmia on koulutuspoliittisen keskustelun pitämiseksi esillä, niistä sitten lähempänä ja suunnitelmien tarkentuessa. Vaikka pakko ihmetellä että mikä minut saa olemaan aktiivinen kopoasioissa, toden totta voi sanoa ettei ole kiitollista eikä palkitsevaa hommaa täällä Turussa. Kiinnostusta ei vaan ole ollut vaikka lukupiiriimme yliopiston asemasta syksyllä 2013. Vaikka saattaa olla että nyt on toinen juttu kokonaan; hallitus on pitänyt huolen siitä että koulutusleikkaukset ja koulutuspolitiikan kehitys ovat tapetilla. 

Olen monta kertaa kuullut perusteluna vähäiselle kiinnostukselle; ettei aihe ollut ajankohtainen. Itse kuitenkin olen sitä mieltä, että yhteiskunnassa pitäisi olla aina tilaa kriittiselle keskustelulle; on hyvin vaarallista toimia vain silloin kun joku asia on uutisissa ja otsikoissa ja huomion keskipisteenä. Silloin on usein jo liian myöhäistä asioiden muuttamiseksi.

Työ puolueen koulutus- ja tiedepoliittisessa työryhmässä on ollut todella palkitsevaa onneksi. On ilo toimia liikkeemme hyväksi, joka voi oikeasti seistä sanojensa takana puhuessaan yliopistolaisten ja monipuolisen tieteen puolesta. Tässä on muuten vielä juliste Koulutuslakon julisteesta tuosta kevään keskustelusarjasta.




Ei kommentteja: