maanantai 5. lokakuuta 2015

Osallistuin juuri äsken täällä Turussa järjestettyyn kokoukseen "Leikkauksista vastarintaan-järjestäytyminen yliopistolla markkinaistumista vastaan". Menin oikeastaan kuuntelemaan ja ottamaan selvää mikä meininki on ja oli kyllä hyvä ja voimauttava tilaisuus. 

Mukana oli myös henkilökuntaa ja jatko-opiskelijoita joka on aina hyvä ja tärkeä merkki. Perustimme sähköpostilistan kokoustajien kesken jolla toivoakseni syntyy keskustelua ja toimintaa. Kevään 2009 henki elää yhä. Olen tällä hetkellä mukana myös Hesan pään kopokeskusteluissa sen lisäksi mitä Vasemmistoliiton koulutus- ja tiedepoliittisen työryhmän jäsenenä. Euroopan vasemmistopuolueen koulutuspoliittinen työryhmä on tietysti myös ollut todella tärkeää aktivistille minussa :)

Niin, olen kirjoittanut aiemmin että miten toivoa Turun kopoaktivismin suhteen on ollut vaikea ylläpitää kun kiinnostusta ja osanottoa ei vain ole ollut vaikka niissä syksyllä 2013 järkkäämissäni tilaisuuksissa. Olin pitkään ns. totaalisesti maani myynyt niiden jälkeen mutta sitten sain intoa hakea puolueen työryhmään ja siellä tehty työ on ollut todella tärkeää ja voimauttavaa.

Koulutuksesta leikkaaminen on nyt tosiaan saanut ihmiset liikkeelle ja se on upea juttu, oikeasti. Olen pohtinut sitä, miten selkeä leikkausten takana oleva ideologia onkaan. Nyt ovat käynnissä ikäänkuin ne välttämättömät talkoot Suomen pelastamiseksi. Näin meille yritetään selittää. Mutta jos oikeasti olisi välttämätöntä karsia menoja, olisi varakkaatkin otettu mukaan parantamalla progressiivista palkkatulo- ja pääomatuloverotusta, ja palautettu varallisuusvero jne. Mutta niin se vaan on että oikeistoa äänestämällä saa oikeistolaista politiikkaa. Olisiko jopa niin että sitä saa mitä tilaa.

Tässä alla muuten linkki Johannes Yrttiahon keväällä ilmestyneeseen vaalilehteen, jossa minun haastatteluni koulutuksen säästöistä löytyy sivulta 10.



Ei kommentteja: