maanantai 2. syyskuuta 2013

Mahtavia uutisia kyllä, puoluehallitus ei erota Raisio 2000-puolueyhdistystä!!!! Se kyllä paheksuu Yrttiahon toimintaa. Suuri ansio tästä tulee turkulaisen Työn ja tutkimuksen vasemmistoyhdistyksen ja kuukautta myöhemmin (turhan myöhään) myös Vipun julkitulon piikkiin. Työtuvas puolusti Yrttiahoa muistaakseni ensimmäisenä, ainakin turkulaisena puolueyhdistyksenä. Toivon että myös Vipun tiedotteella oli oma merkityksensä; monen turkulaisen vasemmistoliittolaisen asettuminen Yrttiahon taakse on varmasti osaltaan rakentanut täkäläisten luottamusta puolueeseen...

Olen todella helpottunut....ihan mielettömän helpottunut. Huoh tosiaan. Jos tämä kaikki hässäkkä ja härdelli on edes hieman saanut puoluejohdon pohtimaan hallituspolitiikan kokonaisuutta, on tämä ollut hyödyllistä. Katseet ovat kääntyneet puolueeseen. Hallituksessa olo näyttäytyy kyllä tällä hetkellä jopa aiempaa hankalammassa valossa suomalaisten keskuudessa. Ja niin, puhumattakaan mahdollisuudesta toteuttaa todellista vasemmistolaista politiikkaa heikoimpien puolesta. Puolueessa on kuitenkin paljon hyvää, ja toivon että se hyvä pääsisi paremmin esiin.

Turussa on jatkuvasti oma vääntönsä Turun hallitussopimukseen menosta. Osa porukasta johtoa myöten haluaa siihen, osa taas kokee sen haastavan merkittävällä tavalla mahdollisuudet vasemmistolaiseen politiikkaan. Minusta emme voi olla vakavasti otettava vaihtoehto tavallisten ihmisten puolesta turkulaista kähminnän kulttuuria vastaan, jos itse sähläilemme samoissa porukoissa.

Ja kuitenkin tuntuu, että monessa suhteessa kyse on siitä, että päämäärämme ovat pitkälti samat, toteutustavoista on jatkuvaa erimielisyyttä. Ja tällainen rakentaa minusta ainoastaan vastapuolen mahdollisuuksia tiivistää omia rivejään ja onnistua. Niin, taisinkin tulla kuvanneeksi viimevuosien suomalaisen politiikan yleislinjaa. Oikeisto toimii yksissä, vasemmisto on hajanainen ja heikko. Ja äärioikeisto kukoistaa kun ihmiset kokevat sen parhaaksi vaihtoehdoksi itselleen.

Ei kommentteja: