sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Tänään sitten lopulta julkaistiin mielipiteemme Turun Sanomissakin. Ja otsikoksi oli toki nostettu Koskiniemen osuutta kuvaava pätkä. En tiedä saako kuvasta selvää, mutta skannasin mielipiteen Porissa matkustavalle Päiville niin pistinpä tännekin.





Paljon diibadaabaa, mutta selitystä sille, miksi yrityksen tilasta otetaan 300 euroa ja työttömille jaettavien ruokakassien varastoinnista 900 euroa, ei tarjottu. Tai no, vuokrauspäällikön selityksessä asiasta, jota vaadin, tosin todettiin että yksi yrityksen tilavuokran peruste oli, että ko. tilaan tarvitaan vuokralainen ilkivallan varalta. Vaikka ei ko. tiloissa ole ennekään ollut ilkivallan kanssa ongelmia. Eikä ko. hinnalla nykyään saa Turusta edes vuokrayksiötä.

***

Turun Vasemmistoliitto ei valitettavasti kategorisesti vastustakaan tilojen myymistä. Ikävä kyllä aiheesta julkaistiin julkilausuma, jossa todetaan, että joitain tiloja voi myydä. Tässä(kin) suhteessa olen kommunisti, en näe tarvetta myydä mitään kaupungin omaisuutta.

***

Perjantaina olin Vipun Rauha Palestiinaan-klubilla. Oli tosi mukavaa ja bändit takasivat hyvän menon. Oli tosi mukavaa nähdä paikalla myös porukkaa, ottaen huomioon että mainonta aloitettiin eri syistä turhan myöhään. Paikalla soitti mm. Zhok, joka veti hienon setin klezmer-musaansa.

Musiikki yhdistää parhaimmillaan... Stone Moon Jungle sekä Panda & Tim vetivät myös hymyn huuleen. Jälkimmäinen räjäytti pankin Jag är natsi-renkutuksellaan, ja kieltämättä tuli mieleen että tässä voisi olla Susanna Kosken ikioma teemabiisi. Kokoomuslaisissa on hyvin älykästä ja pystyvää porukkaa. aina ei kirjoituksistani saa käsitystä, että heitä arvostaisin, mutta kyllä pitää aina arvostaa osaavia ihmisiä, jotka onnistuvat ajamaan ideologiaansa menestyksekkäästi. Sitten on toisenlaistakin lähestymistapaa.... Tai ehkä vielä pelottavampaa on se, miten kokoomusnuorten teesit tulevat realisoitumaan päivänpolitiikassa, jos ja kun kokoomus tulee jatkossakin juhlimaan kannatuslukemillaan.

Vakavasti ajatellen, suomalainen yhteiskunta on syvässä kriisissä kun kokoomusnuorten tavoiteohjelma yleensä voidaan laatia tällaiseksi. Että joku ihan vakavissaan on valmis ajamaan mm. työehtosopimusten yleisitovuudesta luopumista lääkkeenä nuorten syrjäytymiseen. Kyse on mitä suurimmassa määrin syrjäyttävästä politiikasta. Kenelle tahansa elämänsä kanssa eri syistä ponnistelevalle on hirvittävän karua kuulla, miten vaikeudet loppuvat, kunhan vain itse päättää lopettaa ne.

Tänään kävin Mahdollisuuksien torilla, jonka avajaistapahtuma klubi oli. Paikalla oli paljon tuttuja ja ilahduttavan paljon porukkaa :) Näytillä oli mm. TST:n taidepajaprojekti. Juuri sellaisesta touhusta on pois, mitä enemmän Turun kaupunki veloittaa vuokrissa...Kävin morjestamassa ihmisiä myös Animalian kojulla ja ostin kivoja Animalian pinssejä. Vanun koju oltiinkin keritty pakata jo pois kun kerkesin paikalle.








Ei kommentteja: